Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Május 16. 14:13, szerda | Kék hírek
Forrás: mno / Magyar Nemzet

Hatalmas bűnszervezet az adóhatóságnál

Hatalmas bűnszervezet az adóhatóságnál

Hetvenhárom gyanúsítottja van az adóhivatal legnagyobb vesztegetési ügyének – írja a Magyar Nemzet.

Zárószakaszához érkezett az adóhivatal eddigi legnagyobb vesztegetési botrányának felgöngyölítése – tudta meg a Magyar Nemzet a Központi Nyomozó Főügyészségtől. A nyomozást várhatóan június közepéig befejezi a főügyészség, közölte Fazekas Géza szóvivő, hozzátéve: a korrupciós ügynek immár 73 gyanúsítottja van.

A vesztegetéssorozat valószínűleg 2008 januárjában kezdődött, a hálózatot 2010 közepén számolta fel a hatóság. Az adatok szerint a csoportot N. Lajos vezette, aki a kilencvenes évek közepéig társadalombiztosítási köztisztviselőként dolgozott. A bűnszervezet többi tagját az adóhivatal székesfehérvári kirendeltségének különböző beosztású és feladatkörű alkalmazottai adták. A gyanú szerint hivatalnokokon kívül ügyvéd, könyvelő, valamint számos cégvezető és magánszemély vett részt a bűncselekmények elkövetésében.

Fazekas Géza elmondta: szinte nem volt olyan adóügyi probléma, aminek elrendezését ne vállalta volna a bűnszervezet. A vesztegetők a jogsértő kérések teljesítéséért általában nyolcvanezertől ötmillió forintig terjedő összeget ígértek vagy adtak.

A szóvivő hozzátette, hogy a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság – az adóhivatal biztonsági főosztályával együttműködve – 2010 júniusában ütött rajta első ízben a bűnbandán.

Többen beismerték tettüket, és feltáró, másokat is terhelő vallomást tettek – írja a lap.

További részleteket a Magyar Nemzet szerdai számában olvashat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.