Városlista
2024. március 4, hétfő - Kázmér

Hírek

2024. Február 04. 14:07, vasárnap | Életmód
Forrás: MTI

Harmincöt éves a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Harmincöt éves a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Harmincöt éves a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a rendszerváltás után alakult első civil szervezetek egyike.

Magyarország egyik legnagyobb karitatív szervezete 300 intézményével és 120 önkéntes csoportjával naponta átlagosan 15 ezer embernek nyújt szociális és egészségügyi ellátást - közölte a szeretetszolgálat vasárnap az MTI-vel.

A közleményében azt írták, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület 1989. február 4-én alakult meg, közvetlenül azt követően, hogy a civil szervezetek alapítását lehetővé tevő törvény megjelent. Megalakulásának évében a nemzetközi figyelem középpontjába került a keletnémet menekültek befogadásával, a romániai forradalom alatt szervezett segélyakcióival, később a délszláv háborúban végzett humanitárius munkájával.

Kiemelték, hogy a hagyományos segítő tevékenységeken túl olyan innovációk kapcsolódnak a szervezethez, mint az orvos nélkül maradt településeken a telemedicinás rendelések bevezetése vagy a szociális naperőművek kialakítása.

Közölték, a szeretetszolgálat több mint hatvan hajléktalan ellátó intézményén keresztül csaknem 6000 otthonát veszített emberről, idősotthonaiban 3000, fogyatékos embereket ellátó intézményeiben 2500 személyről gondoskodik, 17 közoktatási intézményébe pedig 3000, többségében hátrányos helyzetű gyermek jár.

A közlemény szerint az ukrajnai háború kitörése óta több mint 120 ezer menekültnek nyújtott valamelyik programjában segítséget a Máltai Szeretetszolgálat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 02. 12:02, szombat | Életmód

ESET: virtuális emberrablással próbálnak pénzt szerzeni a kiberbűnözők

A mesterséges intelligencia (AI) hangklónozási technológiájával ma már virtuális emberrablást is el tudnak követni az internetes csalók:

2024. Március 02. 11:58, szombat | Életmód

Üdüléssel támogatja a sérült gyermeket nevelő egyszülős családokat az Egyszülős Központ

Üdüléssel támogatja a sérült gyermeket nevelő egyszülős családokat az Egyszülős Központ, mivel ezeknek a szülőknek legfőképpen a feltöltődés, a kikapcsolódás lehetősége hiányzik az életükből

2024. Március 01. 15:27, péntek | Életmód

Nébih: 21 csokoládéízű fehérjepor közül 20 termék nem felelt meg a jelölési előírásoknak

Nem felelt meg maradéktalanul a jelölési előírásoknak 21 csokoládéízű fehérjepor közül 20 termék, probléma akadt még többek között a fehérje-, aminosav- és édesítőszer-tartalommal, valamint a weboldalakon szereplő jelölésekkel i

2024. Március 01. 08:26, péntek | Életmód

Vasárnaptól tartós élelmiszert gyűjtenek a katolikus templomokban

Vasárnap kezdődik és jövő vasárnapig tart a Katolikus Karitász nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtése a katolikus templomokban.