Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2018. Május 09. 18:00, szerda | Belföld
Forrás: mti

Hamis receptek felhasználásáért ítélték el két nőt Nagykanizsán

Hamis receptek felhasználásáért ítélték el két nőt Nagykanizsán

Felfüggesztett szabadságvesztésre ítéltek két budapesti nőt Nagykanizsán, amiért hamisított receptekkel próbáltak meg gyógyszereket kiváltani - tájékoztatta a Zalaegerszegi Törvényszék szóvivője szerdán az MTI-t.

Vándor Virág az előzményekről közölte: a két vádlott 2016 áprilisában azért utazott Nagykanizsára, hogy orvosi rendelőkből lopott, hamis adatokkal kitöltött recepteket váltsanak ki. A vényeken olyan pszichoaktív gyógyszerek szerepeltek, amelyeket csak szakorvos írhat fel, és hatóanyag-tartalmuk miatt - mint droghelyettesítő anyag - jól értékesíthetők a feketepiacon.

A két vádlott hét patikában váltott be recepteket úgy, hogy az elsőrendű vádlott több esetben hamis igazolványt mutatott fel.

A Nagykanizsai Járásbíróság első fokon ötrendbeli közokirat-hamisítás bűntettében és 19 rendbeli hamis magánokirat felhasználásának vétségében találta bűnösnek kedden az elsőrendű vádlottat, akire 20 hónap, három évre felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki. Társát 12 rendbeli hamis magánokirat felhasználásának vétségében ítélték el 14 hónap fogházra, amelynek végrehajtását két évre függesztették fel.

Az ügyész három nap gondolkodási időt kért, ezért az ítélet még nem jogerős.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:16, szerda | Belföld

Zuhanórepülésben az ipari termelés

KSH: márciusban 10,4 százalékkal csökkent az ipari termelés.

2024. Május 08. 07:45, szerda | Belföld

OH: nem volt hibás a matematikaérettségi feladatlapja

Nem tartalmazott hibát a matematikaérettségi feladatlapja - tájékoztatta az Oktatási Hivatal (OH) kedden az MTI-t.