Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Január 13. 06:34, péntek | Külföld
Forrás: mno.hu/MTI

Hamenei az amerikai és az izraeli titkosszolgálatot vádolja

Hamenei az amerikai és az izraeli titkosszolgálatot vádolja

Az amerikai és az izraeli titkosszolgálatot tette felelőssé a szerdán meggyilkolt iráni atomtudós haláláért Ali Hamenei ajatolláh, Irán legfőbb politikai és vallási vezetője.

„Ezt az aljas gyilkosságot, akárcsak a többi hasonló gaztettet, a CIA és a Moszad támogatásával és szervezésével követték el" - szögezte le Hamenei az áldozat hozzátartozóinak küldött részvétlevelében, amelyet az iráni média idézett.

Hamenei szerint a gyilkosság arról tanúskodik, hogy „az Egyesült Államok és az cionista (izraeli) rezsim vezette arrogáns erők zsákutcába jutottak". Meggyőződését fejezte ki, hogy elnyerik büntetésüket azok, akik a merénylet mögött álltak.

Musztafa Ahmadi Rosan atomtudóst, a natanzi urándúsító létesítmény egyik részlegének vezetőjét szerdán ölték meg Teheránban. Egy motorkerékpáros mágneses pokolgépet helyezett a tudós gépkocsijának oldalára, és az felrobbant. 2010 januárja óta már négy iráni tudóst öltek meg, ketten közülük az ország atomprogramján dolgoztak. Mindegyikükkel pokolgép végzett.

Iránt az ENSZ Biztonsági Tanácsa hat alkalommal sújtotta szankciókkal atomprogramja miatt, amely a nagyhatalmak gyanúja szerint katonai célokat szolgál. E vádat Teherán kitartóan tagadja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.