Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Február 06. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Halkabb autókat akar az EU

Halkabb autókat akar az EU

A motorgépjárművek zajszintjének radikális csökkentésével védené az uniós polgárok egészségét az a jogszabálytervezet, amelyről szerdán szavaz az Európai Parlament. Míg az új autók zajosságuktól függően címkéket kapnának, a halkan járó hibrid, illetve elektromos autókat hallhatóbbá tenné az uniós szabályzás, annak érdekében, hogy a járókelők meghallják a közeledő járművet. A korlátozás hat év múlva lépne hatályba.

A vásárlókat a jármű üzemanyag-fogyasztása, a gumiabroncsai által keltett zaj és széndioxid-kibocsátása mellett ezentúl annak zajszintjéről is grafikus címke tájékoztatná. A zajszintet a hirdetésekben és az autószalonokban is fel kell majd tüntetni.
A folyamatos zajkitettség kimeríti a szervezet tartalékait, megzavarja rendes működését, és szív- és érrendszeri panaszok kialakulásához vezet. Az unió urbánus népességének a fele kénytelen folyamatosan 55 decibel feletti zajterhelést elviselni a forgalom miatt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.