Városlista
2024. április 14, vasárnap - Tibor

Hírek

2022. Október 15. 17:44, szombat | Belföld
Forrás: mti

Haditechnikai eszközök érkeznek a Hősök terére

Haditechnikai eszközök érkeznek a Hősök terére

Katonai eszközök szállítása miatt forgalomkorlátozásra és lassúbb haladásra kell számítani szombat 20 óra és vasárnap 1 óra között a Budaörsi út-M0-s autóút-3-as főút- Szabadföldi út-Veres Péter út-Kerepesi út-Dózsa György út útvonalon közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) szombaton az MTI-vel.

Azt írták, hogy az eszközök felrakása szombat 20 óra és 21.30 között a Budaörsi út Petőfi laktanya előtti szakaszának időszakos lezárása mellett történik majd.

A járműveket a Hősök teréről vasárnap 21 órakor szállítják Hódmezővásárhelyre a Dózsa György út-Kerepesi út-Veres Péter út-Szabadföldi út-3-as főút-M0-s autóút-M5-ös autópálya-M43-47-es út útvonalon - tették hozzá. A Magyar Honvédség azt kérte, hogy az érintett útvonalon a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai szállítmányokat, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvoj hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól-

Arra kértek mindenkit, hogy a katonai szállítmány közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjen.

A Magyar Honvédség a jogszabályokat betartva arra törekszik, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát - fogalmaztak a tárca közleményében.

Fotó: Honvedelem.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 15. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Belföld

Halálos légibaleset történt Ráckeresztúrnál

Halálos légibaleset történt Ráckeresztúrnál szombat délelőtt, a sportrepülőgépben utazó két férfi a helyszínen meghalt, a baleset körülményeit büntetőeljárás keretében vizsgálja a rendőrség

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Belföld

Gyopáros Alpár: a magyarság lelke vidéken él

A magyarság lelke vidéken él, elsősorban a falvakban és a kisvárosokban, mert sajnálatosan szinte már csak itt élnek a keresztény gyökerű értékek, amelyekkel a magyarság ezer éven át túl tudott élni a Kárpát-medencében

2024. Április 13. 06:00, szombat | Belföld

MÁV: tavaszi utómunkálatokkal fejeződik be a győri fővonal felújítása

Tavaszi utómunkálatokkal fejeződik be a győri vasúti fővonal felújítása, emiatt több ütemben módosul a menetrend a következő hónapokban - közölte a MÁV Zrt. pénteken az MTI-vel.