Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. December 13. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Folytatódik a hideg, borús télies idő

Folytatódik a hideg, borús télies idő

Folytatódik a hideg, borús télies idő. A héten is várható hószállingózás, havazás. Hajnalonként sokfelé lesznek mínuszok, néhol napközben is fagypont alatti értékekre kell készülni

- derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Hétfőn a kezdetben még felhős keleti tájakon is csökken a felhőzet, és fokozatosan megszűnik a havazás, hószállingózás. A nyugati részeken viszont erősen felhős, borult marad az ég, ott még gyenge eső, esetleg havas eső szórványosan előfordulhat. A legtöbb napsütés a középső országrészben várható. Az északi, északnyugati szél helyenként megélénkülhet, néhol meg is erősödik. A minimumhőmérséklet mínusz 8 és plusz 1 Celsius-fok között alakul, a derült, szélcsendes részeken lesz a leghidegebb. A nappali maximumok plusz 1 és 6 fok között alakulnak.

Kedden az ország nagy részén változóan felhős idő várható hosszabb-rövidebb napsütéssel, de főleg a Dunántúlon maradhatnak tartósabban felhős, párás, ködös vidékek is. Számottevő csapadék nem valószínű, de főként a nyugati megyékben néhol előfordulhat szitálás, gyenge eső. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 10 és plusz 3 fok között valószínű, a hóval borított kevésbé felhős tájakon lesz hidegebb, a felhősebb nyugati megyékben enyhébb az éjszaka. A legmagasabb hőmérséklet plusz 1 és 6 fok között alakul.

Szerdára virradó éjszaka nagy területen képződhet köd, amely napközben is több helyen megmaradhat, viszonylag kevés helyen süthet ki a nap. Számottevő csapadék nem valószínű, de főleg a Dunántúlon helyenként előfordulhat szitálás, gyenge eső, keletebbre néhol ónos szitálás, hószállingózás is. A minimumhőmérséklet mínusz 11 és plusz 3 fok között alakul. A maximumok mínusz 1 és plusz 6 fok között alakulnak, a tartósan ködös, rétegfelhős részeken maradhat fagypont alatt a hőmérséklet.

Csütörtökön eleinte legfeljebb szitálás, ónos szitálás fordulhat elő, majd napközben szórványosan lehet eső, keleten néhol esetleg havas eső. A szél sokfelé élénk, a Dunántúlon erős is lehet. Hajnalban mínusz 7 és plusz 2, napközben 0 és plusz 6 fok közötti értékek várhatók.

Pénteken jelentős csapadék nem valószínű, de helyenként előfordulhat zápor, hózápor. A szél elsősorban a Dunántúlon sokfelé megerősödik, néhol viharossá is fokozódhat. A minimum-hőmérséklet mínusz 6 és plusz 3, a maximum-hőmérséklet 0 és plusz 7 fok között valószínű.

Szombaton a több-kevesebb napsütés mellett számottevő csapadék nem valószínű, néhol azonban előfordulhat hózápor. Főként a Dunántúlon gyakran megerősödik, helyenként viharossá fokozódik a szél. A hajnali mínusz 7 és plusz 1 fok közötti értékekről kora délutánra mínusz 1 és plusz 6 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap inkább felhős lesz az ég. Helyenként előfordulhat vegyes halmazállapotú csapadék, nagyobb eséllyel hó. A szél élénk, főleg a Dunántúlon sok helyen erős lesz. A minimumok mínusz 8 és plusz 1, a maximumok mínusz 1 és plusz 6 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

Címkék: borús, fagy, hideg, időjárás, tél

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.