Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2012. December 19. 16:14, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Fokozottan ellenőrzi a pangasius halat a hatóság

Fokozottan ellenőrzi a pangasius halat a hatóság

A pangasius néven forgalmazott haltermékek fokozott hatósági ellenőrzését rendelte el Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter szerdán - tájékoztatta a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) az MTI-t.

A miniszter arra kéri a vásárlókat, hogy az ünnepi készülődés alatt is kiemelten figyeljenek arra, milyen terméket vásárolnak.
A tárca közleménye szerint Fazekas Sándor lakossági jelzések, valamint a sajtóban és az interneten elterjedt információk alapján rendelte el a kiemelt vizsgálatot. A pangasius termékek alapanyagát adó halakat távol-keleti országokban, gyakran ellenőrizetlen körülmények között tenyésztik, a hosszú szállítási lánc és a bizonytalan eredet élelmiszerbiztonsági kockázatokat jelenthet.
A pangasius termékek kiemelt ellenőrzése 2013. január 31-ig tart.
A miniszter azt javasolja a fogyasztóknak, hogy jó minőségű, ellenőrzött, biztonságos és friss magyar halat vásároljanak.
Az ellenőrzéseket végző Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) munkatársai azért dolgoznak, hogy a minőségi és az élelmiszerbiztonsági követelményeknek megfelelő áruk kerüljenek a fogyasztók kosarába, megbízhatatlan termékek ne ronthassák el az ünnepeket - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket