Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2018. Szeptember 26. 11:21, szerda | Belföld
Forrás: mti

Felfüggesztettet kapott egy zalai szeméremsértő

Felfüggesztettet kapott egy zalai szeméremsértő

Jogerősen felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte és előírta a pszichiátriai kezelését a Zalaegerszegi Törvényszék annak a férfinak, aki több városban is szeméremsértést követett el

– tájékoztatta a zalai törvényszék szóvivője szerdán az MTI-t. Bartalné Mentes Judit közlése szerint a vádlott tavaly júniusban Zalaegerszegen, augusztusban Keszthelyen, novemberben pedig Hévízen zaklatott járókelőket. Zalaegerszegen egy kerékpáros nőnek mutogatta a nemi szervét, Keszthelyen egy stoptáblánál várakozó autó hölgyutasát inzultálta, Hévízen pedig egy bokorból előugorva végzett önkielégítést a járókelők előtt.

A férfi a májusban tartott elsőfokú tárgyalás során tagadta a történteket, de a tanúvallomások és a bizonyítékok alapján a bíróság kétséget kizáróan bizonyítottnak találta, hogy ő követte el a cselekményeket.

A háromrendbeli szeméremsértés miatt a bíróság egy év, végrehajtásában három évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte elsőfokon a vádlottat, illetve pártfogó felügyeletet is elrendelt, hogy az elkövető folyamatos ellenőrzésével és támogatásával csökkentse a bűnismétlés veszélyét. Külön magatartási szabályként arra is kötelezte a vádlottat, hogy időszakosan keresse fel a lakóhelye szerint illetékes pszichiátriai szakrendelést, az erről szóló dokumentációt pedig rendszeresen mutassa be a pártfogónak.

Az elsőfokú ítélet ellen a vádlott és a védője enyhítés miatt fellebbezett, így került az ügy a Zalaegerszegei Törvényszékre. A másodfokú eljárásban kedden a törvényszék büntető tanácsa teljes körűen helybenhagyta az első fokon született döntést, így az jogerőssé vált.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk