Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Január 25. 07:38, szerda | Belföld
Forrás: mti

Feketelista készülhet a gyermekek ellen bűncselekményt elkövetőkről

Feketelista készülhet a gyermekek ellen bűncselekményt elkövetőkről

Nyilvántartás készülhet azokról, akik korábban bármilyen, kiskorúakkal szembeni bűncselekményt követtek el, ez be is épülne a gyermekvédelmi törvény tavaszi módosításába - írja szerdai számában a Magyar Idők.

A cikk szerint a cél az, hogy ezek az emberek soha többé ne kerülhessenek a gyermekek közelébe, az erről szóló módosító javaslat pedig tavasszal kerülhet az Országgyűlés elé.

Az áldozatvédelem része a gyermekvédelmi rendszernek. A jövőbeni célunk nagyobb hangsúlyt fektetni a megelőzésre, ezért azt szeretnénk elérni, hogy olyan személy, aki bántalmazó volt korábban, ne is dolgozhasson a gyermekvédelemben - fogalmazott a lapnak Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár, elismerve, hogy ezeknek az eseteknek a megelőzésére az erkölcsi bizonyítvány kevésnek bizonyul.

Mint mondta: a javaslat a Gyermekeink Biztonságáért Kiemelt Ügyek Munkacsoportjának novemberi ülésén került elő, ez alapján született meg a tervezet. Mindemellett komoly hangsúlyt fektetünk arra, hogy a gyermekvédelemben dolgozó munkatársak a megfelelő képzést kapják, és felismerjék a bántalmazás jeleit - fogalmazott az államtitkár.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.