Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Május 30. 13:08, csütörtök | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Fejrúgás, állkapocstörés – Vádat emeltek egy vendégeket bántalmazó biztonsági őr ellen

Fejrúgás, állkapocstörés – Vádat emeltek egy vendégeket bántalmazó biztonsági őr ellen

Vendégeket bántalmazott szórakozóhelyeken egy biztonsági őr Siófokon az ügyészség szerint, ezért vádat emeltek ellene – tájékoztatta a Somogy Megyei Főügyészség az MTI-t csütörtökön.

Azt írták: a 26 éves férfi 2017 nyarán egy biztonsági szolgálat tagjaként két rendbontó társaság szétválasztásában vett részt, ennek során egy már földre vitt, a rendőrök kiérkezéséig visszatartott vendéget hirtelen indulattól vezérelve fejbe rúgott, amitől a sértett könnyű sérülést szenvedett.

A férfi ellen eljárás indult, az ügyészség elhalasztotta a vádemelést vele szemben, ennek ellenére 2018-ban egy szintén helyi szórakozóhely biztonsági őreként újabb vendéget bántalmazott.

Az őrt az dühítette fel, hogy a tánctéren szórakozó sértett a könyökével próbált helyet csinálni magának, mert korábban meglökték. Odalépett a vendéghez és először hátulról ököllel a fejét, majd szemből háromszor az arcát ütötte meg. A veréstől a sértett orra vérezni kezdett és eltörött az állkapcsa.

A Siófoki Járási Ügyészség súlyos testi sértés, könnyű testi sértés és nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság miatt emelt vádat a biztonsági őrrel szemben, és felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta a bíróságnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.