Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. November 28. 14:18, hétfő | Sport
Forrás: mno.hu

Fehérvár: kinn a gödörből

Fehérvár: kinn a gödörből

Zsinórban elszenvedett négy vereség után a Fehérvár vasárnap este 3–1-re legyőzte a Klagenfurtot az osztrák jégkorong-bajnokságban.

A Volán nem volt rossz formában, hiszen négyszer is egy góllal, 3–2-re (büntetőkkel), 4–3, újra 4–3-ra, végül 3–2-re kapott ki a Znojmótól (kétszer), a Linztől és a Salzburgtól. A kudarcok egyik okaként azt jelölték meg, hogy a Sofron István, Vas Márton, Ladányi Balázs összetételű első támadótrió eme négy meccsen a korábbiakhoz képest eredménytelenül játszott. Tegnapra összeszedték magukat, az első gólt Sofron ütötte Ladányi és Vas Márton előkészítése után, a harmadikat pedig a hajrában Vas Márton verte be emberelőnyben, a kék vonalról.

Bravúr közelében az Újváros

A Kontinentális Kupában a Dunaújváros óriási bravúr közelébe jutott. A selejtező 3. körében Dániában 6–3-ra legyőzte az angol Sheffieldet – pénteken a házigazda Herninget 3–1-re verte, szombaton 3–2-re kikapott az olasz Asiagótól –, amivel elérhető közelségbe került a tornagyőzelem, a négyes döntőbe jutás. Amihez csupán az kellett volna, hogy a Herning múlja felül az Asiagót. Ez sikerült is, ám csupán a hosszabbításban, így viszont az Asiago pontszámban befogta az „Acélbikákat”, s az egymás elleni sikerrel megelőzte. Selejtezőn túljutva magyar klub még sohasem verekedte be magát a sorozat döntőjébe, a Fehérvár korábban rendezőként jutott ehhez a lehetőséghez.

Kevin Primeau vezetőedző azzal indokolta a sikert, hogy a fehérvári játékosok alázatosabbak voltak, jobban akarták a győzelmet az ellenfélnél, s ezt az elszántságot Adam Munro kapus nagyszerű teljesítménnyel, bravúrok egész sorával hálálta meg. A Fehérvár legközelebb pénteken lép pályára Ljubljanában az Olimpija vendégeként.

Címkék: jégkorong

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.