Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Szeptember 17. 08:50, csütörtök | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: plice.hu

Fegyveres rablás gyanúja miatt több embert elfogott a rendőrség és a TEK - VIDEÓ

Fegyveres rablás gyanúja miatt több embert elfogott a rendőrség és a TEK - VIDEÓ

Fegyveres rablás gyanúja miatt több embert elfogott a rendőrség és a Terrorelhárítási Központ (TEK) szeptember 12-én és 15-én Sopronban és Győrben.

Közülük négyen köthetők a szeptember 6-án Sopron belvárosában történt fegyveres rabláshoz - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon csütörtök reggel.

A rendőrségre szeptember 6-án érkezett bejelentés arról, hogy két férfit megtámadtak Sopron belvárosában, a Várkerületen és az elkövetők lövéseket is leadtak egy autóból, miután a sértettek megpróbálták követni őket.

A nyomozás során kiderült, hogy az elkövetők korábban az egyik sértett otthonába erőszakkal behatoltak és készpénzt, valamint ékszereket raboltak tőle és társától.

A megyei rendőr-főkapitányság fegyveresen elkövetett rablás bűntettének gyanúja miatt indított eljárást.

Szeptember 12-én a győri, a soproni és a kapuvári rendőrkapitányság összehangolt akciót szervezett a körözött bűnözők elfogása és a közterületen elkövetett bűncselekmények megelőzése érdekében, amikor felismerték azt az osztrák rendszámú autót, amelyet a rabláskor használtak, valamint a jármű közelében tartózkodó, körözés alatt álló győri férfit. A 25 éves O. Attilát elfogták és előállították.

Mivel további lehetséges elkövetők is a hatóság látókörébe kerültek, a fegyveres rablás miatt a TEK két nappal később hajnalban elfogott két férfit Győrben, egyet pedig Sopronban. A Sopronban elfogott harmincéves kapuvári férfiról kiderült, hogy O. Attila bűntársa volt.



A feltételezett elkövetők otthonaiban házkutatást tartottak, ahol a nyomozók kábítószergyanús anyagokat, nagy mennyiségű készpénzt és a soproni rablásból származó ékszereket foglaltak le.

A tanúkihallgatások és az adatok elemzéseként még aznap délután és az esti órákban a fegyveres rablás további két feltételezett elkövetőjét is elfogták a megyei rendőr-főkapitányság és a Győri Rendőrkapitányság munkatársai a megyeszékhelyen.

A gyanúsítotti kihallgatásokat követően a rendőrség kezdeményezte három férfi letartóztatását, míg az elsőként elfogott O. Attilát letartóztatták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.