Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Január 29. 14:04, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Februárban kapják vissza a családok az szja-t, jön a 13. havi nyugdíj és érkezik az emelt minimálbér

Februárban kapják vissza a családok az szja-t, jön a 13. havi nyugdíj és érkezik az emelt minimálbér

A február erős hónap lesz, ebben a hónapban kapják meg a gyereket nevelő családok a tavalyi jövedelemadójukat az átlagbér szintjéig, folyósítják az első 13. havi nyugdíjat,

kapják meg az emelt minimálbért és szakmunkás minimálbért az érintettek, az szja-mentes bérüket a 25 év alattiak és életbe lép az élelmiszer árstop is - sorolta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Facebook-oldalára szombaton feltöltött videóban.

Dömötör Csaba úgy fogalmazott, sok olyan intézkedés lép életbe, amelyeket a gazdaság erősödése tesz lehetővé.

Ismertette: a gyermeket nevelő családok ebben a hónapban kapják vissza a 2021-ben befizetett jövedelemadójukat az átlagbér adószintjéig. Ha mindkét szülőnek van bejelentett munkahelye, akkor mindketten visszakapják az adójukat. A postai kézbesítés már a hónap elején megkezdődik, a banki átutalások pedig február közepéig érkeznek - mondta.

Szintén februárban érkezik az első teljes 13. havi nyugdíj, a rendes nyugdíjjal együtt - jelezte az államtitkár. A posta előrehozta a kézbesítést, így az már február 9-én indul, akik pedig bankszámlára kérték az összeget, azok február 11-én kapják majd meg - tette hozzá.



Emlékeztetett: az év elejétől a 25 év alatti fiataloknak nem kell személyi jövedelemadót fizetniük. Februárban már meg is kapják az első adómentes fizetést - mondta, hozzátéve: egy fiatal munkavállalónak ez átlagosan havi 40 ezer forintos pluszt jelent. Megjegyezte: nem kell kitölteni semmit, a munkáltatók ezt automatikusan érvényesítik.

Más is érkezik februárban, az emelt minimálbér, és az emelt szakmunkás minimálbér - sorolta Dömötör Csaba. Rámutatott: a kormányzás kezdetéhez képest ezek a bérek közel háromszorosukra nőttek. Ez azt is jelenti, hogy a minimálbér most már magasabb, mint az átlagbér volt a kormányzás kezdetén - mondta.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy a benzinárstop mellett az élelmiszerárstop is érvénybe lép február elsejétől. Ez hat alapvető élelmiszerre vonatkozik, és az áruk nem lehet magasabb, mint az október közepi szint - emlékeztetett.

Dömötör Csaba úgy fogalmazott: olyan dolgok válnak kézzelfoghatóvá, amelyekért a magyar emberek és a magyar vállalatok sokat dolgoztak. "Több millió ember kemény munkája kellett ahhoz, hogy 2021-ben a gazdaságunk Európa egyik legnagyobb növekedését mutassa fel" - mondta, hozzátéve: az a céljuk, hogy ennek eredményeit minden magyar család és minden generáció érezze a saját életében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.