Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2019. Március 29. 09:01, péntek | Belföld
Forrás: infovárosok

Ezekre az autókra vadásznak a tolvajok – járműlopásos toplisták!

Ezekre az autókra vadásznak a tolvajok – járműlopásos toplisták!

Meglepő eredmények a Vezess által készített járműlopásos toplistákon.

Minden korábbinál részletesebb járműlopásos toplistákat készített a Vezess a rendőrségtől kikért legfrissebb adatok alapján. A negatív lajstromokból többek között kiderül, hogyan alakult az autólopások száma 2018-ban hazánkban, melyek a legveszélyeztetettebb autómárkák, de azt is megtudhatjuk, milyen típusokból tulajdonítanak el a legtöbbet a tolvajok.

Jó hír az autótulajdonosoknak, hogy 2018-ban jelentősen csökkent az autólopások száma Magyarországon, ám a Vezess által közzétett friss járműlopásos toplistákat megvizsgálva rengeteg érdekességet találhatunk. A rendőrségtől kikért adatokból kiderül, hogy Volkswagenből, Fordból és Opelből lopják a legtöbbet, a népautók közül kevésbé veszélyeztetettek a Suzukik.



Meglepő lehet, hogy a bűnözők körében népszerűek az egykori KGST-s járművek, amelyekre szó szerint vadásznak a tolvajok: Ladákat, Trabantokat, valamint Simsonokat és Csepeleket is eltulajdonítanak. Talán nem is gondolnánk, de tény: az összes, hazánkban futó járműmárkát nézve mind a négy gyártó autói és motorjai a lopott márkák toplistájának első harmadában szerepelnek.

A Vezess elkészítette a különféle márkák veszélyeztetettségi sorrendjét is, amely megmutatja, hogy egy-egy személyautóból az utakon futó mennyiséghez képest mennyi tűnik el. Meglepő, de ma Magyarországon a legveszélyeztetettebbek képzeletbeli dobogóján a Trabant, a BMW és a Lada áll.

Az elemzésből az is kiderül, hogy mely autómárkákat nem lopják, illetve, hogy a motorkerékpárok tekintetében a legnagyobb számban a Yamahákat, a Simsonokat és a Hondákat viszik a bűnözők.

A teljes listákat ITT!

Címkék: autótolvaj, lopás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;