Hírek
2014. Szeptember 11. 05:00, csütörtök |
Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség
Ezekkel az ételekkel csökkenthető a glaukóma kockázata

A felnőttek körében a glaukóma az egyik leggyakoribb oka a vakság kialakulásának. Egy új tanulmány szerint azonban a megfelelő ételek fogyasztásával jelentős mértékben csökkenthető a betegség kialakulásának kockázata úgy, hogy azok hozzájárulnak a szem egészségének megőrzéséhez. Hogy melyek ezek, az kiderül a Fox News cikkéből.
A túl sok só fogyasztása megemeli a vérnyomást, ami megnövekedett szemnyomáshoz, súlyos esetben glaukómához vezethet. Éppen ezért a csökkentett sófogyasztás alapvető fontosságú azok számára, akik a betegség megemelkedett kockázatának vannak kitéve.
Ezzel szemben a retinolban gazdag ételek fogyasztása csökkenti a kockázatot. Ilyen a tej, a máj, a sajt vagy a vaj. Emellett a leveles zöldségek - különösen a káposzta -, a sárgarépa, a gyümölcsök és gyümölcslevek, valamint a mély alvás is segít a megelőzésben.
Szintén javasolt a magas antioxidáns-tartalmú ételek és italok fogyasztása, beleértve a teát, az étcsokoládét és a kávét.
Ezek érdekelhetnek még
2025. Szeptember 18. 07:47, csütörtök | Életmód
Az átutalásos csalók elleni új biztonsági funkcióval segíti ügyfeleit az OTP Bank
2025. Szeptember 12. 07:21, péntek | Életmód
Balatoni Katalin: az iskola a tudásé, nem a politikáé
Az iskola a tudásé, nem a politikáé – hívta fel a figyelmet Balatoni Katalin miniszterelnöki biztos a Facebookon csütörtökön.
2025. Szeptember 11. 07:21, csütörtök | Életmód
Sodró Eliza kapta idén a Kaszás Attila-díjat
Sodró Eliza kapta meg idén a Kaszás Attila-díjat - olvasható a Radnóti Színház Facebook-oldalán, ahol gratulálnak társulatuk tagjának az elismeréshez.
2025. Szeptember 10. 07:41, szerda | Életmód
Ügyességi és gyorsasági lovasprogramokkal is várja a közönséget a Nemzeti Vágta
Ügyességi és gyorsasági lovasprogramokkal várja a közönséget a Nemzeti Vágta, amelynek háromnapos futamain több mint 100 lovas indul október első hétvégjén Szilvásváradon.