Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. Augusztus 15. 07:25, hétfő | Belföld
Forrás: HírTV

Ez a megoldás garancia a törlesztésre

Ez a megoldás garancia a törlesztésre

Szeptembertől újra lehet víz azokban a komlói tömbházakban, ahol a szolgáltató a lakók adóssága miatt kapcsolta le a vizet.

Az önkormányzat a hátralékok kifizetésére olyan megoldást talált, amely garancia a törlesztésre. Lényege, hogy a fogyasztók hozzájárulnak ahhoz, hogy a különböző címen nekik járó szociális juttatásokból havonta 5 ezer forintot a hátralékuk rendezésére, 5 ezret pedig az átalánydíjra levonhassák. Az érintetteknek erről az önkormányzat szociális irodájában kell nyilatkozniuk, a vízszolgáltatás helyreállítása pedig augusztus 31-től kezdődik meg. „Azon a településrészen, ahol a vizet elzárták a fogyasztók nagyobb része szociális ellátásokban részesül. Ezeknek az ellátásoknak egy részét az önkormányzat levonja. 5 ezer forint törlesztőösszegben és 5 ezer forint átalánydíjban meghatározva” – nyilatkozta Simon János, Komló Fidesz–KDNP-s önkormányzati képviselője. (da)

hírTV

Címkék: megoldás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.