Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Január 06. 05:02, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Érdemi havazás a héten sem várható

Érdemi havazás a héten sem várható

A héten sem várható érdemi havazás, jellemzően száraz lesz az idő. A hideg hétkezdet után melegedésre lehet számítani

- derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.

Hétfőn alapvetően gyengén felhős, napos idő lesz, csapadékra nem kell készülni. Többnyire mérsékelt marad a légáramlás, de a Tiszántúlon helyenként megélénkülhet a szél. A leghidegebb órákban mínusz 10 és mínusz 3 fok, napközben 0 és plusz 4 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden hajnalban, reggel párásság, ködfoltok előfordulhatnak, de napközben javulnak a látási viszonyok, majd napos idő várható, csapadék nélkül. A minimumhőmérséklet többnyire mínusz 10 és mínusz 4 fok között alakul, de a szélvédett völgyekben mínusz 12 fok is lehet. A nappali maximumok 0 és plusz 6 fok között alakulnak.

Szerdán túlnyomóan derült, napos idő várható. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 10 és 0, a legmagasabb hőmérséklet plusz 2 és 8 fok között várható.

Csütörtökön legfeljebb néhány órára süt ki a nap. Délelőtt még néhol előfordulhat gyenge havazás, gyenge ónos eső. A minimumhőmérséklet mínusz 5 és plusz 2, a maximumhőmérséklet plusz 2 és 9 fok között valószínű.

Pénteken hajnalban átmenetileg párássá, ködössé válhat a levegő, majd napközben javulnak a látási viszonyok, többnyire napos, csapadékmentes idő várható. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 6 és plusz 1, a legmagasabb hőmérséklet plusz 3 és 8 fok között alakul.

Szombaton és vasárnap hajnalban párásság, köd képződhet, majd napközben javulnak a látási viszonyok. Napközben napos, csapadékmentes idő várható. A leghidegebb órákban szombaton mínusz 5 és plusz 2, vasárnap mínusz 5 és plusz 1 fok között alakul a hőmérséklet. A nappali maximumok szombaton plusz 3 és 8, vasárnap plusz 1 és 7 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

Címkék: havazás, időjárás, tél

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.