Városlista
2024. április 14, vasárnap - Tibor

Hírek

2012. Március 09. 07:19, péntek | Kék hírek
Forrás: STOP / MTI

Elszállították az aknagránátot

Elszállították az aknagránátot

Elszállították a tűzszerészek azt a világháborús aknagránátot, amelyet a Szolnok és Újszász közötti vasútvonal felújítása során földmunkák közben találtak csütörtökön.

Közölte a Magyar Honvédség 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezredének kommunikációs tisztje az MTI-vel.

A szovjet hadsereg által a II. világháborúban használt O832 típusú aknavető gránátot kilőtt állapotban, törött gyújtószerkezettel emelték ki a földből, ezért fokozottan robbanásveszélyesnek minősült - tette hozzá Várkonyi Melinda. A főhadnagy tájékoztatása szerint a robbanótestet elszállították és megsemmisítik.

Az aknagránát beazonosításának idejére a katasztrófavédelmi szakemberek és a rendőrök Újszász érintett városrészén mintegy 150 méter sugarú körben kiürítették az épületeket, majd lezárták a területet. Ugyancsak lezárták a Jász utcai vasúti átjárót, illetve leállították a Budapest Keleti pályaudvar és Szolnok közötti vasúti közlekedést, így az újszászi állomás nem fogadott és nem indított szerelvényeket.

A MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága kora délután azt közölte, hogy minden vágány, korlátozás nélkül újra járható Újszásznál, így a korábban jelzett 25-30 perces késések is mérséklődtek a Budapest-Újszász-Szolnok vasútvonalon.

MTI / STOP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.

2024. Április 08. 11:31, hétfő | Kék hírek

Három hónap alatt 9 alkalommal előzött meg illegális gyorsulási versenyt a Pest vármegyei rendőrség

Az év első három hónapjában 9 alkalommal előzött meg illegális gyorsulási versenyt a rendőrség Pest vármegyében.

2024. Április 05. 09:35, péntek | Kék hírek

Elfogtak egy portugáliai gyilkosság miatt keresett pakisztáni férfit Budapesten

Elfogtak Budapesten egy 19 éves pakisztáni férfit, akit emberölés miatt kerestek a portugál hatóságok - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) pénteken a police.hu oldalon.