Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Január 23. 15:35, hétfő | Sport
Forrás: mno.hu

Elődöntőben, de kivel?

Elődöntőben, de kivel?

Hétfő estére kiderül, hogy Horvátországnak, Montenegrónak vagy Németországnak jut-e a „megtiszteltetés”, hogy a Kemény-legénységgel küzdjön majd a vízilabda-Eb döntőjébe jutásért.

Ha nem várna délután még egy „török fürdő” a magyar férfi vízilabda-válogatottra, azt mondanánk, páholyban ülve várja a pénteki elődöntőt, de azért bízhatunk benne, hogy becsukott szemmel is megverjük a Macedóniától 16, Olaszországtól 24, Görögországtól 20, Hollandiától 12 gólt kapó Törökországot – főként úgy, hogy a Kemény-legénység a világbajnok olaszok 12-8-as megverése után 13-mal küldte el Hollandiát, 5-tel Macedóniát, kissé nyögvenyelősen pedig Görögországot (9-7). Győzelemsorozatunknak köszönhetően egyenes ágon, középdöntő nélkül jutottunk tehát a négy közé, ám a másik csoportban olyan eredmények születtek, ami miatt sokesélyes még, hogy a legjobb négy között a horvát, a montenegrói vagy a német válogatottal játszunk-e. Lássuk!

Montenegró

Azt még el kell mondani, hogy a mi csoportunkban (A) végül sorra kerülő olasz–görög „tuti egyes”, tehát a mi hatosunk másodikja a világbajnok lesz, a harmadikok pedig a hellének. Az „A2-B3, B2-A3” rendszer miatt mi a papírforma szerint vagy újra a görögök jönnek, vagy a délszlávos csoport „ezüstérmese”. Hétfő délután a B csoportban Horvátország–Spanyolország, Szerbia–Montenegró és Németország–Románia mérkőzéseket rendeznek, a hatos jelenlegi állása szerint Szerbia 12 pontos, Montenegró 7, Németország és Horvátország 6-6, Spanyolország pedig 4 pontot szorgoskodott össze. Ha Montenegró „szeretne” ellenünk játszani, nincs más dolga, mint hogy a tét nélkül vízbe ugró Szerbiát elkapja. Figyelmeztető jel, hogy Kis-Jugoszlávia tengeri kapujába odabüdösített Spanyolország egy döntetlennel (10-10), ha akkor nyerni tudtak volna, most még egy döntetlen is jó lehetne a szerbek ellen. Montenegró egyébként a három (négy, mert a görögök is, ugye) lehetséges elődöntős ellenfél közül a középső lehet a kívánságlistán – ellenük azért lehet nyerni.

Németország

A hétpontos Németországgal kapcsolatban a két héttel ezelőtti Volvo Kupán már figyelmeztettünk, hogy jönnek fölfelé. A fehérvári tornán is csak egy kései Kásás-gól hozta meg számunkra a tornagyőzelmet, igen ütős gárda a német. Megtévesztő lehet, hogy Montenegrótól simán kikaptak a nyitányon, mert az első negyedet vesztették csak el simán (1-4), utána a legeslegvégéig partiban voltak. Egy napra rá viszont a szerbeket majdnem elkapták, nyertek két negyedet is, és csak egy góllal maradtak alul (13-12). A spanyolokat meglepően simán verték (16-10), Horvátországot pedig móresre tanították: a félidőben 7-3-ra, az utolsó negyed előtt 8-5-re vezettek, és meg is tartottak egy minimális előnyt (10-9). Németország Romániával játszik délután, és biztos, hogy nyer, mert a románok igazán komolyan senkit nem szorongattak meg, így a németek lehetnek a görögök ellenfelei a negyeddöntőbe jutásért, ha nem nyer Montenegró Szerbia ellen másfél órával korábban. Talán ez volna számunkra a legjobb, hiszen Németország ellen tudunk győzni, és ezt meg is mutattuk – legutóbb Fehérváron.

Horvátország

Kalkulálhattak a szerb vereséggel, de a némettel nem, ezért az ő helyzetük a legnehezebb. Számukra már egyáltalán nem volna elég, ha Spanyolországot megverik – erre persze jó esélyük van még így, botladozva is, 13 órától –, kell nekik még az is, hogy Montenegró és Németország egyaránt ne győzzön délután. Mindazonáltal a harmadik helyen is elődöntőbe juthatnak, ekkor azonban a szerbekkel kellene küzdeni a fináléért, amire biztosan nem vágynak, mert a B csoport harmadik fordulójában negyedet sem nyerve kaptak ki Szerbiától. Ha lehetne egy kívánságunk, Horvátországot nem szeretnénk kapni, egyrészt mert délszláv csapat, másrészt mert közülük nem is a leggyengébb (már ha van ilyen), harmadrészt pedig azért, mert Horvátország nem a kedvenc ellenfelünk, elég, ha csak a tavalyi vb bronzmeccsére gondolunk, ahol túl sok esélyünk nem volt.

Összegezve tehát elmondható, bármelyik ország válogatottja végez a B-hatos második helyén, jó eséllyel küzd majd a „mi Görögországunkkal” az elődöntőért, Kemény Dénes legénysége pedig komolyan felkötheti…

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.