Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2018. Április 24. 09:56, kedd | Belföld
Forrás: mti

Elkerülhető lenne hétezer korai haláleset

Elkerülhető lenne hétezer korai haláleset

Negyvenezer magyar állampolgárból 37,5 százalék nem járt öt éven belül a háziorvosánál és semmilyen szűrővizsgálaton sem, holott körülbelül hétezer korai haláleset lenne elkerülhető a hatékony háziorvosi működéssel

- írja a keddi Magyar Hírlap a Magyar Kardiológusok Társaságára hivatkozva.
A Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja 2010-2020 nevű projektben résztvevők negyven százalékának vérnyomása haladta meg a kívánatos értéket, a vércukorszint vizsgálata kilenc százaléknál mutatott kóros eredményt - olvasható a Magyar Kardiológusok Társasága közleményében a Weborvos szerint.

A kardiológusok úgy vélik, az emberek többsége tisztában van azzal, hogy a magas koleszterinszint komoly kockázati tényezőt jelent, mégsem tesznek semmilyen konkrét lépést a megelőzés érdekében.

A családi anamnézisben a néma gyilkosként ismert hipertónia előfordulása 67,8 százalék volt, szívinfarktuson már átesett a résztvevők huszonhét, stroke-on pedig huszonkét százaléka - olvasható a keddi Magyar Hírlapban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk