Városlista
2024. február 24, szombat - Mátyás

Hírek

2023. Augusztus 10. 07:51, csütörtök | Bulvár
Forrás: MTI

Elképesztő összeget nyert egy szerencsés a lottón Amerikában

Elképesztő összeget nyert egy szerencsés a lottón Amerikában

Floridában vásárolták azt a lottószelvényt, amelynek tulajdonosa kedden megnyerte a Mega Millions játék 1,58 milliárd dolláros (mintegy 520 milliárd forint) főnyereményét.

A 45 amerikai tagállamban és a fővárosban, Washingtonban, valamint az Amerikai Virgin-szigeteken elérhető játékban 31 héten keresztül halmozódott a fődíj, ami így az Egyesült Államok lottótörténetének harmadik legnagyobb nyereménye lett, a Mega Millions játékban pedig soha ennél több pénzt nem lehetett elvinni.

A kedd este kihúzott nyertes szelvényt Florida északkeleti partvidékének óceánparti kisvárosában Neptune Beach-en vásárolták egy szupermarketben. A nyertesnek 180 napja van arra, hogy jelentkezzen.

A bruttó 1,58 milliárd dolláros nyeremény abban az esetben érvényes, ha a győztes 30 évre elosztva veszi fel, aki egy összegben tart igény a pénzre, az csaknem 800 millió dollárra számíthat adózás előtt.

Az Egyesült Államokban a tagállamoknak joga van külön is megadóztatni a területükön elért lottónyereményt. Ebben az esetben a szerencsés nyertesnek további szerencséje, hogy Floridában a lottónyeremény adómentes, egy tavaly hatályba lépett törvény pedig azt is lehetővé teszi, hogy 250 ezer dollár feletti összeg esetén a nyertes 90 napig titokban tartsa kilétét.

A Mega Milions lottóban a telitalálathoz 5+1 számot kell eltalálni, az öt normál nyerőszám mellett külön húzzák az úgynevezett aranygolyót (gold ball). A szakértők szerint a főnyeremény megnyerésére az esély 1 a 302,6 millióhoz.

A kedd esti soroláson az 1,58 milliárd dolláros főnyeremény (Jackpot) mellett kisebb-nagyobb összeget több mint 7 millió szelvény tulajdonosa nyert, köztük ketten 2 millió, öten pedig 1 millió dollárt.

Fotó: Pixabay

Címkék: lottó, nyeremény

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 23. 06:00, péntek | Bulvár

Megsemmisült a Föld légkörében az ERS-2 földmegfigyelő műhold

Az előrejelzéseknek megfelelőan szerdán belépett a sűrű légkörbe és csaknem három évtized után megsemmisült az ERS-2 (European Remote Sensing Satellite-2) európai földmegfigyelő műhold - közölte a urvilag.hu hírportál.

2024. Február 21. 08:35, szerda | Bulvár

Kocsis Máté: nem figyelte meg a titkosszolgálat Magyar Pétert

Nem folyt titkosszolgálati megfigyelés Magyar Péterrel, Varga Judit volt igazságügyi miniszter exférjével szemben

2024. Február 20. 06:00, kedd | Bulvár

Bámészkodók miatt alakult ki komoly dugó az M1-esen - Videó

Míg az egyik oldalon baleset miatt torlódtak fel a járművek, addig a másikon a bámészkodók okoztak fennakadást.