Városlista
2024. március 4, hétfő - Kázmér

Hírek

2023. Október 13. 13:00, péntek | Bulvár
Forrás: MTI

Elismerte a terhére rótt adócsalási vádat Bernie Ecclestone

Elismerte a terhére rótt adócsalási vádat Bernie Ecclestone

Tizenhét hónap, két évre felfüggesztett börtönre ítélte a bíróság Londonban Bernie Ecclestone-t, a Forma-1-es autóverseny-sorozat korábbi jogtulajdonosát, miután Ecclestone elismerte a terhére rótt adócsalási vádat a tárgyaláson.

A 92 esztendős milliárdos korábban tagadta, hogy bűncselekményt követett volna el.

Ecclestone büntetőpere eredetileg novemberben kezdődött volna, de mivel a kezdeti tagadás után beismerte, hogy adócsalást követett el, az angol-walesi büntetőjog alapján a bíróság külön büntetőper nélkül is ítéletet hozhatott.

Ecclestone eltitkolt a brit adó- és vámhivatal (HMRC) elől egy 400 millió fontos (csaknem 180 milliárd forintos) vagyonrészt, amelyet egy szingapúri vagyonalapban tartott.

A HMRC az után indított vizsgálatot, hogy a Forma-1 volt irányítója 2015-ben közölte: Nagy-Britannián kívül sehol nincs olyan letétbe helyezett vagyoneszköz, amelynek bármilyen formában ő lenne a kedvezményezettje.

A vád képviselője a csütörtöki tárgyaláson kijelentette: Bernie Ecclestone annak idején tudatosan közölt valótlan vagy félrevezető információt az adóhatósággal.

Elhangzott ugyanakkor az is, hogy Ecclestone vállalta 653 millió font (292 milliárd forint) megtérítését az adóhivatalnak elmaradt adók és adóvétségért kiszabott bírság formájában.

Fotó: Wikipedia

Címkék: Bernie Ecclestone

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 04. 06:00, hétfő | Bulvár

Mentőautó borult fel a fővárosban

Felborult egy mentőautó, miután összeütközött egy személyautóval Budapesten, a XVIII. kerületben vasárnap délelőtt, négy embert vizsgálatra kórházba vittek.

2024. Március 03. 09:02, vasárnap | Bulvár

Le akart hajtani egy gyalogos lépcsőn autóval, nem volt jó ötlet

A veszprémi rendőrök előállították a sofőrt.

2024. Március 02. 06:00, szombat | Bulvár

Szabadnapjukon mentettek meg egy embert a tűzoltók

2024. Február 29. 09:45, csütörtök | Bulvár

Ebben a szobában lakott az a magatehetetlen asszony, akinek a halála miatt gyermekeivel szemben indult eljárás

Nem gondozták magatehetetlen édesanyjukat azok a 40 és 41 éves veszprémi testvérek, akik ellen emberölés bűntette miatt emelt vádat a Veszprém Vármegyei Főügyészség.