Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. November 27. 12:44, vasárnap | Külföld
Forrás: mti

Elhunyt Fidel Castro

Elhunyt Fidel Castro

Kilencven éves korában elhunyt Fidel Castro, a kubai forradalom \"atyja\" - jelentették hírügynökségek a kubai televízióra hivatkozva.

Életének kilencvenedik évében elhunyt Fidel Castro, a kubai forradalom “atyja”. A halálhírt fivére, Raúl Castro kubai elnök jelentette be, aki nyolc évvel ezelőtt vette át az ország vezetését bátyjától.

A Külügyi és Külgazdasági Intézet vezető kutatója szerint Fidel Castro volt kubai diktátor népszerűsége országában halála után még emelkedhet.

Nagy Sándor Gyula az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában azt mondta, hogy a Kubában élők kedvelték és kedvelik őt, ellenzék szinte alig van, ezért töretlen a népszerűsége, amely most még magasabb lehet. Ezt támogathatja, hogy a kubai televízió a napokban várhatóan történelmi filmeket fog vetíteni és az is, hogy testvére, a jelenlegi elnök, miniszterelnök, Raúl Castro elkezdi majd építeni Fidel személyi kultuszát.

Felidézte, hogy Castro rezsimje semmiképpen nem nevezhető demokratikusnak, egy véreskezű diktátort váltott le részben erőszakkal és akkor választásokat ígért, amely a mai napig várat magára. Fidel Castro a szegények érdekeit képviselő politikusból lett diktátor, bár rezsimje nem hasonlítható össze Észak-Koreáéval.

Címkék: elhunyt, fidel castro, Kuba

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.