Városlista
2022. július 1, péntek - Annamária

Hírek

2017. Április 10. 19:40, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Életfogytiglant kapott a nőismerősét halálra szurkáló szentendrei férfi

Életfogytiglant kapott a nőismerősét halálra szurkáló szentendrei férfi

Életfogytiglanra ítélték azt a férfit, aki tavaly márciusban halálra szurkálta szentendrei nőismerését.

Emberölés bűntette miatt életfogytig tartó fegyházra ítélt első fokon a Budapest Környéki Törvényszék hétfőn egy férfit, aki ötvenhatszor szúrta meg áldozatát - közölte a bíróság az MTI-vel.

Azt írták, hogy a vádlott, K. A. és H. H. É. 2014 novemberében ismerkedett meg. K. A. Angliában dolgozott, ezért viszonylag ritkán találkoztak. A férfi szerelmes lett, közös jövőt tervezett a nővel, de ő ezt elutasította.

A vádlott 2015 márciusában Magyarországra érkezett, és ezután folyamatosan kérlelte a sértettet, hogy találkozzon vele. Ebbe H. H. É. végül nagy nehezen belement.

A középkorú nő azon az éjjelen két gyermekével volt otthon. Beengedte a vádlottat, de a beszélgetésük hamarosan indulatos vitába fordult. A nő elutasító viselkedése miatt K. A. hirtelen elővett egy kést, és legalább ötvenhatszor megszúrta őt, főként a mellkasán és a nyakán. H. H. É. rövid időn belül meghalt.

A vádlott elmenekült a helyszínről, majd öngyilkosságot kísérelt meg. Később pedig becsöngetett egy házba, és segítséget kért az ott lakóktól.

Az elsőfokú ítélet szerint - amely ellen a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett - K. A. legkorábban harminc év múlva bocsátható feltételes szabadságra.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 30. 17:31, csütörtök | Belföld

Javul a házomlásban megsérült táncművész állapota

Folyamatosan javul az operettszínház táncművészének állapota azt követően, hogy súlyosan megsérült a terézvárosi házomlás során - tájékoztatta a Budapesti Operettszínház csütörtökön az MTI-t.

2022. Június 30. 17:08, csütörtök | Belföld

Indul a hazai dinnyeszezon a diszkontláncoknál

Megkezdődik a magyar dinnyék árusítása a Lidl és az Aldi üzleteiben - tájékoztatták a diszkontláncok szerdán az MTI-t.

2022. Június 30. 15:07, csütörtök | Belföld

Varga Mihály: Magyarország első helyen végzett a GlobalCapital Bond Awards díján

Magyarország első helyen végzett a GlobalCapital Bond Awards díján. Egy héten belül ez a második nemzetközi elismerés a sikeres adósságkezelésért - írta a pénzügyminiszter csütörtök reggel a Facebook-oldalán.

2022. Június 30. 14:06, csütörtök | Belföld

Magát tábornoknak adta ki a szélhámos, feleségét is átverte

Vádat emelt a Központi Nyomozó Főügyészség egy 53 éves férfi ellen, aki a feleségét is átverve, magát tábornoknak kiadva mintegy 150 millió forintot csalt ki több sértettől különböző előnyök ígéretével.