Városlista
2024. május 23, csütörtök - Dezső

Hírek

2024. Január 03. 09:52, szerda | Bulvár
Forrás: Katasztrófavédelem

Életet mentett az áramszolgáltató munkatársa!

Életet mentett az áramszolgáltató munkatársa!

Emlékplakettet adott át a napokban Veszprém vármegyei katasztrófavédelmi igazgató az áramszolgáltató szakemberének egy december tizenharmadikán történt káresetnél nyújtott gyors és életmentő segítségnyújtásért.

Kigyulladt egy családi ház Balatonakarattyán, az Ady Endre utcában december tizenharmadikán. A kilencven négyzetméteres épület teljes terjedelmében égett, huszonkét tűzoltó oltotta a lángokat.

Éppen akkor indult munkába Erdélyi István, az áramszolgáltató szakembere, mikor a lángok felcsaptak az épületben. A kutya vonyítására lett figyelmes, ezért behatolt az épületbe, és még a hivatásos egységek kiérkezése előtt kimentette az épületből az ott lakó embert, majd az épület áramtalanításáról is gondoskodott. A tüzet a balatonfűzfői, pétfürdői és siófoki hivatásos tűzoltók négy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett. Az épületből két propán-bután-gázpalackot és egy egészségügyi oxigénpalackot is kivittek az egységek. A mentők a lakót kórházba szállították.

A Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, dr. Csillag István tűzoltó ezredes Erdélyi István úrnak a 2023. december 13-ai, Balatonakarattyán történt tűzesetnél tanúsított bátorságának és életmentő segítségnyújtásának elismeréseként emlékplakettet adományozott.

Címkék: életmentés, E.ON, tűz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:53, csütörtök | Bulvár

Rádióhullámokkal működő fegyverrendszert fejleszt a brit kormány

Rádióhullámokkal működő védelmi fegyverrendszer fejlesztéséről számolt be csütörtökön a brit kormány.

2024. Május 14. 06:00, kedd | Bulvár

Az önkéntes véradás fontosságára hívja fel a figyelmet a Magyar Posta új bélyege

Az önkéntes véradás fontosságára szeretné felhívni a figyelmet a Magyar Posta egy új, alkalmi bélyeg kibocsátásával

2024. Május 13. 09:20, hétfő | Bulvár

Benézett a nappaliba a kamion

Lesodródott a 64-es főútról, átszakította a drótkerítést és a családi ház oldalába csapódott egy rakomány nélküli nyerges vontató múlt héten Enying Fő utcáján.

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.