Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Március 06. 14:01, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress

Egységes menetrendet, tarifát tartalmaz az új személyszállítási törvény

Egységes menetrendet, tarifát tartalmaz az új személyszállítási törvény

Zöld utat kapott az új személyszállítási törvény, amely az előterjesztő szerint a szektorban egységes menetrendet, tarifát, kedvezményrendszert és beruházási politikát irányoz elő – írja a Magyar Hírlap.

Ma kezdődik meg a személyszállítási szolgáltatásokról szóló törvény általános vitája, és a tervek szerint le is zárul. A törvényt április elején szavazhatja meg az Országgyűlés, s az előterjesztő Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szerint július 1-jén lépne hatályba. Tegnap az Országgyűlés gazdasági és a fenntartható fejlődés bizottsága is alkalmasnak tartotta a javaslatot az általános vitára. A törvényjavaslat egységes menetrendet, tarifát, kedvezményrendszert és fejlesztést, beruházási politikát irányoz elő a közlekedési szolgáltatók között, s rögzíti a minőségi és mennyiségi elvárásokat.

Az egyik legnagyobb újdonság, hogy az új törvény szerint minden magyar település napi három pár közösségi járatra lesz jogosult. Jelenleg a települések 15 százalékában ennél kevesebb a járatok száma. Budapest, a megyei jogú városok, valamint elővárosaik esetében egységes ár-, jegy- és bérletrendszert indítványoz az előterjesztő. Sztrájk esetén a még elégséges szolgáltatást helyi és elővárosi szinten a megrendelt szolgáltatás 66 százalékában, az országos és a regionális forgalomban ötven százalékban határozza meg. A szolgáltatók részére a megrendelőnek – állam, önkormányzatok – ki kell egyenlítenie a bevétellel nem fedezett indokolt költségeket, a közszolgáltatási szerződés időtartama pedig nem lehet kevesebb három évnél.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.