Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2021. Július 12. 17:16, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Egységes fizetési megoldást vezet be az e-autó töltésre a Mol

Egységes fizetési megoldást vezet be az e-autó töltésre a Mol

Kelet-Közép-Európa hat országában elérhető az elektromos autótöltést segítő Mol Plugee alkalmazás,

így az applikációba integrált egyetlen platform használatával juthatnak el az e-autósok a cseh határtól az Adriára vagy a Fekete-tengerhez - közölte a Mol az MTI-vel hétfőn.

Az alkalmazás minden országban azonos fizetési elv szerint működik, és az autók villamosenergia felvételi képességét veszi figyelembe.

A Mol-csoport a régió hat országában 168 elektromos töltőt üzemeltet. Csehországban 26, Horvátországban a Tifon hálózatában 13, Magyarországon 79, Szlovákiában a Slovnaft hálózatában 13, Szlovéniában 14, Romániában pedig 23 e-töltővel rendelkezik a vállalat. A telepített töltők döntő többsége, 10-ből 9 nagyteljesítményű villámtöltő, vagyis mindössze fél óra alatt képes menetkészre feltölteni egy átlagos elektromos autó akkumulátorait.

A Mol applikációja 2020 nyarán debütált Magyarországon, és immár öt további országban - Csehországban, Horvátországban, Szlovákiában, Szlovéniában és Romániában - is elérhető. Az alkalmazásnak már több mint 5000 magyarországi felhasználója van a tavalyi indulás óta.

Az Android és iOS készülékeken elérhető alkalmazásban az e-autósok ellenőrizhetik, hol található a környéken szabad e-töltő, és a különböző okos töltési funkciók révén pedig azt is nyomon követhetik mobiljukon, hogy áll az autó töltése. Hibaelhárítások esetére pedig folyamatos ügyfélszolgálatot biztosítanak minden országban. Az applikációra történő regisztráció ingyenes.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére