Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Május 03. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: mno.hu

Egy Porsche ébredése: íme, a Panamera Sport Turismo

Egy Porsche ébredése: íme, a Panamera Sport Turismo

Korábban már megénekeltük a zuffenhauseni hibrid eposzát, azonban sok esetben sosem lát napvilágot a folyamat, amelynek során papírra vetett skiccekből előbb agyagszobor, majd valódi, mozgó alkatrészeket tartalmazó, használható mérnöki műremek válik. Ezt történetet követhetjük ezúttal nyomon a Porsche által közzétett felvétel alapján.

A Párizsi Autószalonon bemutatkozó Porsche Panamera Sport Turismo premierjét megannyi, munkával teli hónap előzte meg. A videó alapján megismerkedhetünk a német sportautógyártó formatervezői csoportjának tevékenyégével, miközben a műszaki tartalomért felelős kollégák sem maradnak ki a jóból. Noha a Panamera már eredetileg is négyajtós kupémodellnek készült, a Porsche úgy döntött, hogy egy sportos ruhába öltöztetett kombi méltóképp vetítheti előre a jövőt, főként a lemezek alatt rejlő hibrid technikával együtt.

A VW konzerntől származó V6-os, 3 literes kompresszoros benzinmotor 333 lóerős teljesítményét ezúttal egy teljesen új elektromotor egészíti ki, ami immáron 95 tagú ménest enged szabadjára, így téve képessé az akár hálózatról tölthető Plug-in modellt 416 lóerős rendszerteljesítményre.

A 9,4 kWh-s lítiumion akkumulátorok hálózattól függően 2,5 óra alatt teljesen regenerálhatóak, a 130 km/h-s (elektromos) végsebesség mellett így 30 km-nyi zéró emissziós hatótávolsággal megajándékozva az autót, illetve a leendő tulajdonost.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben