Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Április 26. 07:01, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

Egy főosztályvezetőn múlhat 400 ezer rokkant ellátása

Egy főosztályvezetőn múlhat 400 ezer rokkant ellátása

A miniszterelnök helyett egy főosztályvezető tárgyal a megváltozott munkaképességű személyek ellátásáról szóló törvény visszavonásáról...

Valamint az „új komplex minősítő vizsgálatok” elnevezésű intézkedés felfüggesztéséről – tudatta a Magyar Szociális Fórum szerdán.


Orbán Viktor eredetileg Soltész Miklós szociális ügyi államtitkárt bízta meg a március 25-i Népi Gyűlés követeléseiről szóló tárgyalással, de Soltész Miklós csak egy pontban, a rokkantak ügyében jelezte készségét a találkozóra, majd egy főosztályvezetőt bízott meg Dávid István személyében, hogy képviselje az államtitkárságot. A tanácskozást május 2-án 11 órakor tartják a Nemzeti Erőforrás Minisztériumának Akadémia u. 3. sz alatti épületében. Az érdekvédők küldöttségében hárman foglalnak helyet: az Összefogás a korhatár alatti rokkantak emberi jogaiért csoport képviselői, és a Magyar Szociális Fórum szervezője - olvasható az MSZF közleményében

Nem világos, van-e és milyen felhatalmazása Dávid István főosztályvezetőnek, hogy a törvény visszavonásáról és a kormányrendelet felfüggesztéséről tárgyaljon – jelezte az az érdekvédő szervezet. A civil küldöttség ennek dacára azért mondott igent a találkozóra, mert abban érdekelt, hogy a rokkantak problémája lehetőleg tárgyalásos úton rendeződjék. „Nem a rokkant-társadalmon múlik a megállapodás. De ha nem születik megnyugtató rendezés a rokkantak létét fenyegető törvény visszavonásáról, akkor a harc más formái is szóba kerülnek” – fogalmazott az egyik érintett.

Egy nappal a kormány megbízottjával folytatandó tanácskozás előtt a rokkantak részt vesznek azon a Május 1-i felvonuláson, amelyet a Magyar Szociális Fórum szervez az életért, a megélhetésért és a lakhatásért a budapesti Kodály köröndtől a Városligetig. A Városligetben felszólal Güthné György Katalin, az Összefogás a korhatár alatti rokkantak emberi jogaiért csoport budapesti képviselője is.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére