Városlista
2024. június 26, szerda - János

Hírek

2023. Július 05. 22:49, szerda | Sport

Egy ablaktörlő tette tönkre Benyó Máté höljesi hétvégéjét

Egy ablaktörlő tette tönkre Benyó Máté höljesi hétvégéjét

Svédországban folytatódott a 2023-as Rallycross EB. Benyó Máté, a Korda Racing versenyzője számára sokáig úgy tűnt, hogy visszatalál a sikerek útjára, ám Höljesben is jött a fekete leves egy ablaktörlő képében.

Egy ablaktörlő tette tönkre Benyó Máté höljesi hétvégéjét

Ezúttal Svédországban folytatódott a 2023-as Rallycross Európa-bajnokság, ahol a negyedik fordulót rendezték meg. Benyó Máté, a Korda Racing versenyzője számára sokáig úgy tűnt, hogy a sportág legtradicionálisabb versenypályáján visszatalál a sikerek útjára, ám Höljesben is jött a fekete leves: egy ablaktörlő képében.

Folytatódott az idei rallycross Európa-bajnokság, melyen 2023-ban az RX1-es kategóriában egész szezont teljesít a Magyar Rallycross Országos Bajnokság mellett Benyó Máté. A Korda Racing versenyzője újoncként eddig nem vallott szégyent, hiszen a nyirádi idénynyitóján az 5. helyen végzett, a portugál Montalegre Circuit-on a 7. helyen zárt, míg Norvégiában, a legendás Hell ringen önhibáján kívül nem jutott a fináléba, mert kilökték az elődöntőben a 2. helyről.

Most a svédországi Höljesbe is elkísérte a balszerencse, ugyanis egészen a 4. előfutamig tökéletesen alakult minden, ám akkor jött a fekete leves. Eleredt az eső, és az ablaktörlő egyszerűen bemondta az unalmast. Máté ugyan „vakon” végigcsinálta a futamot, de nem tudott az elődöntőbe jutni. Végül a 14. helyen végzett, míg összetettben a 8. pozícióban várhatja a folytatást.

„Rengeteg tapasztalatot és élményt szereztünk a svédországi forduló alkalmával is. A pálya, a szurkolók és az egész atmoszféra fantasztikus volt. A szombati napon száraz körülmények között kezdhettem meg az ismerkedést a pályával. Azt gondolom, hogy hamar fel tudtuk venni a ritmust és a második illetve harmadik kvalifikációs futamban már TOP10-es eredményt tudtam elérni a 24 fős mezőnyben. A célunk az elődöntőbe jutás volt, erre reális esély is kínálkozott, hiszen a három előfutam után stabil pontelőnnyel a 11. helyen álltunk összesítésben. Vasárnapra leszakadt az ég és az egész pályán állt a sár és a víz. Ezzel önmagában semmi gond nem lett volna, de a negyedik előfutamon a rajtrácson állva észleltem, hogy nem indul el az ablaktörlő. Innentől kezdve tudtam, hogy nagyon nehéz helyzetben leszek, ami be is igazolódott. A rajt az ötös kockából egész jól sikerült, de nem tudtam elsőnek elfordulni. Az első kanyart követően egyből nagy mennyiségű sarat és vizet kaptam a szélvédőre és gyakorlatilag semmit sem láttam az előttem lévő nyomvonalból. A látási viszonyok sajnos körről-körre rosszabbak lettek. Ugyan teljesítettem nagy nehezen az 5 kört, de ez a hátrány hatalmas időveszteséggel. Ez a rossz kvalifikációs futam sajnálatos módon megpecsételte a sorsunkat, a 11. helyről visszacsúsztam a 14.-re ami azt jelentette, hogy nem jutottunk be az elődöntőbe. Nagyon bosszantó, hogy ismét egy ilyen balszerencsés szituáció fosztott meg minket attól, hogy jobb eredményt érjünk el egy ilyen erős mezőnyben” – közölte Máté.

A Korda Racing csapatvezetője úgy véli, fiatal versenyzője valami rontást hord magán, amit jó lenne ledobnia magáról. Mint bevallotta, nem ma kezdte a szakmát, de olyan balszerencsét, mint ami Höljesben történt velük, még nem élt át.

„Máté megint a saját bőrén tapasztalhatta, hogy akit megtalál a balszerencse, azt sajnos nem engedi el könnyen. Minden jól alakult, aztán egy ablaktörlő mindent elrontott. Nem tudunk mást tenni, mint elfogadjuk a történteket, kiemeljük a pozitívumokat és már a következő versenyre koncentrálunk” – jelentette ki Spitzmüller Csaba.


A Korda Racing együttműködő partnerei: Fenstherm Kontakt Kft., Hertz – Mercur Rent a Car Kft., Novo-Fire Kft, Sun&Fun Holidays Kft., Hetech-Trend Kft., Generalkommandó.

http://kordaracing.hu

http://youtube.com/kordaracing

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 07:45, kedd | Sport

A 98. percben szerzett góllal jutottak tovább az olaszok, ezzel nekünk is segítettek

A címvédő Olaszország nyolcaddöntőbe jutott a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon, mivel 1-1-es döntetlent játszott Horvátországgal hétfőn a csoportkör harmadik fordulójában, ezzel a B csoport második helyén végzett.

2024. Június 25. 06:00, kedd | Sport

Csoboth: ezerszer vagy kétezerszer visszanéztem a gólt

2024. Június 24. 16:48, hétfő | Sport

MAMS: Remek hangulat, kiváló egyéni teljesítmények a Magyar kupában!

Június 14-16. között rendezték az MBH Befektetési Bank Gyorsasági Országos Bajnokság és Magyar Kupa II. fordulóját!

2024. Június 24. 07:18, hétfő | Sport

Sallai: Barniért is küzdöttünk

A mérkőzés legjobbjának választott Sallai Roland szerint a magyar labdarúgó-válogatott a súlyos arcsérülést szenvedő Varga Barnabásért is küzdött a skótok ellen drámai küzdelemben 1-0-ra megnyert utolsó Európa-bajnoki csoportmérkőz