Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2024. Február 29. 09:45, csütörtök | Bulvár
Forrás: Ügyészség

Ebben a szobában lakott az a magatehetetlen asszony, akinek a halála miatt gyermekeivel szemben indult eljárás

Ebben a szobában lakott az a magatehetetlen asszony, akinek a halála miatt gyermekeivel szemben indult eljárás

Nem gondozták magatehetetlen édesanyjukat azok a 40 és 41 éves veszprémi testvérek, akik ellen emberölés bűntette miatt emelt vádat a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

A vádirat szerint a testvérek az egyszobás házukban éltek együtt 68 éves édesanyjukkal, akinek az egészségi állapota az évek alatt szellemileg és fizikailag is folyamatosan romlott, és egyre kevésbé volt képes ellátni magát. A vádlottak mindeközben a házat és annak környezetét elhanyagolták, a lakást mintegy öt éve nem fűtötték, nem takarították, a mennyezetről és a falakról a víz csöpögött, a falakat penész borította. A két férfi az édesanyjuk ágyát sem tartotta rendben, melynek következtében a lakásban elviselhetetlen volt a bűz.

A sértett 2022 decemberében olyannyira legyengült, hogy mentővel kórházba szállították, ahol megbetegedései mellett kihűlést állapítottak meg nála. Az orvos javasolta, hogy az asszonyt krónikus belgyógyászati osztályon helyezzék el, azonban a fiatalabb testvér ezt elutasította. A sértettet a beszállítását követő öt nappal később a kórházból hazaengedték.

Az asszony otthon már a mosdóba sem tudott kimenni, nem tudott önállóan enni, inni, ám a fiai közömbösek voltak a kiszolgáltatott helyzetével szemben. Nem figyeltek arra, hogy megfelelő ételhez, italhoz jusson, nem gondoskodtak a ruházatának cseréjéről, a lakást pedig továbbra sem fűtötték.

2023. január közepén a sértettet meglátogatta a testvére, aki az idősebb testvért rábeszélte, hogy hívjon mentőt az édesanyjához. A kiérkező mentősök az asszonyt a 12 C°-os fűtetlen lakásban egy beszakadt ágyon, félig a padlóra csúszva, eszméletlen állapotban találták és kihűléses, sokkos állapotban szállították kórháza, ahol a szakszerű ellátás ellenére másnap reggel elhunyt.

Az ügyészség a vádiratában mindkét elkövetővel szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt azzal, hogy a vádlottak a törvény rendelkezésénél fogva feltételes szabadságra nem bocsáthatók.

A szemlén készült fotón a családi ház szobája látható.

Címkék: ügyészségi hír

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.