Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2012. Július 02. 22:06, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Domokos László: befektetni, nem elkölteni kell a pénzt

Domokos László: befektetni, nem elkölteni kell a pénzt

Ma a pénzt nem elkölteni, hanem befektetni kell, ami igaz a diákhitelre is - mondta Domokos László, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke hétfőn Balatonlellén, egy diákoknak szervezett pénzügyi tábor megnyitóján.

A pénzügyi intelligencia fejlesztésén munkálkodó Econventio közhasznú egyesület egyhetes rendezvényének nyitónapján Domokos László emlékeztetett arra, hogy tavaly innen indult el egy azóta megvalósult kezdeményezés: a pénzügyi alapismeretek bekerültek az középiskolai alaptantervbe.
Felhívta a figyelmet arra, hogy a diákhitel mint minden hitel függőséget jelent, a szabadság egyfajta feladását, aminek akkor van értelme, ha azt befektetésként használják fel a tudás, szakképesítés megszerzésére.
Az ÁSZ-elnök a tábor fővédnökeként arról beszélt a fiataloknak, hogy manapság egyetlen biztos dolog van a világban, mégpedig az, hogy minden változik. Ezért az dolgozik jól, aki felkészül erre.
Domokos László szólt arról, hogy ma már egy középiskolásnak is fontos, ne kívülről szurkoljon egy-egy politikai tábornak, amikor az ő sorsáról is döntenek, hanem próbáljon meg értően és tevékenyen részt venni a döntési folyamatokban.
A hétfőn kezdődött egyhetes tábor a pénzügyi szakemberek által működtetett Econventio Kerekasztal Közhasznú Egyesület egyik legnagyobb programjának záróeseménye - közölte Sápi Ákos, az egyesület elnöke az MTI-vel. A balatonlellei táborba a 10.400 középiskolás diák részvételével zajlott pénzügyi vetélkedő legaktívabbnak bizonyult iskolák 30 diákja utazhatott el.
Az egyesület, amelynek munkáját a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karával közös kutatócsoport segíti, tavaly indította útjára pénzügyi vetélkedőjét és ismeretterjesztő programját a 14-20 éves korosztály pénzügyi ismereteinek bővítésére és felmérésére.
A részt vevő diákok 71 százaléka vallja, nem részesült korábban pénzügyi oktatásban, jelentős hányaduknak pedig kizárólag az otthon látottak jelentik a pénzügyi ismeretek forrását. A válaszadók 89 százaléka nem tartja jónak az ország újabb és újabb hitelfelvételét.
A válaszok elemzéséből tanulmány készül, amit az egyesület őszi konferenciáján ismertetnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket