Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. Február 04. 12:02, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - fotó: ugyeszseg

Disznóólban tartották fogva az idős asszonyt

Disznóólban tartották fogva az idős asszonyt

Végrehajtandó szabadságvesztést indítványoz az ügyészség egy házaspárral szemben, aki a vádhatóság szerint fűtetlen bódéban másfél éven át tartott fogva egy idős asszonyt Siófok közelében

- tájékoztatta a Somogy Megyei Főügyészség csütörtökön az MTI-t. Azt írták: a büntetett előéletű 42 éves férfi és 41 éves nő évekkel ezelőtt a bizalmába férkőzött a 71 éves, francia állampolgárságú sértettnek. A vádlottak - kihasználva az asszony érzelmi kötődését, és azt, hogy családtagként tekintett rájuk - beköltöztek a nő siófoki lakásába és rávették: haszonélvezeti jog fenntartása mellett ajándékozza az ingatlant kiskorú gyereküknek.

A házaspár 2017-ben lakásfelújításra hivatkozva egy Siófok környéki ingatlanba költöztette az asszonyt, később bezárta egy zártkerti telken álló, korábban disznóólként, szerszámos kamraként használt hat négyzetméteres, szigetelés nélküli bódéba.

A vádlottak ágyat, asztalt, éjjeli lámpát és rádiót adtak az idős nőnek, akinek fűtési, tisztálkodási, mosási, takarítási lehetősége nem volt. A fogva tartói naponta egyszer megjelentek nála, ételt, vizet és alkoholt vittek neki, s néha lehetővé tették, hogy felügyelet mellett sétálhasson.

A sértett a házaspár távollétében próbált segítséget kérni, de ezt a lakatlan területen nem hallotta senki.

A nő távolléte 2018 márciusában feltűnt a siófoki szomszédoknak. A rendőrök is keresni kezdték a sértettet, erről értesülve a házaspár visszavitte őt a lakásába, hazaérkezéséről bejelentést tettek, de a rendőri ellenőrzés után újra elköltöztették.

A siófoki rendőrök végül 2019 szeptemberében, egy bejelentés alapján megjelentek a zártkerti ingatlannál és kiszabadították az elhaló hangon segítséget kérő asszonyt.

Az ügyészség a sértett sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette miatt emelt vádat a házaspár ellen, indítványozva, hogy a nő és a férfi egyaránt négy és fél év börtönbüntetést kapjon, ha beismeri a cselekmény elkövetését. Emellett kérte a bíróságtól a vádlottakkal szemben korábban kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -