Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Szeptember 01. 05:00, szombat | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Depresszióssá tehet a parfüm?

Depresszióssá tehet a parfüm?

A mindennap használt kozmetikumoknak káros hatásai is lehetnek, a hétköznapi illatok legyengíthetnek, s a vegyi intoleranciától szenvedő felnőttek száma magasabb lehet, mint azt korábban gondolták - számol be a Fox News.

'Néhány embernél káros mellékhatások léphetnek fel már alacsony szintű kémiai vegyi anyagoktól is'- mondta Dr. David Katerndahl, a tanulmány szerzője. Bár orvosilag a lakosság mindössze két százalékánál diagnosztizáltak vegyi intoleranciát, a professzor által megvizsgált 400 felnőtt mintegy húsz százalékánál tapasztalta a jelenséget.

Miért van az, hogy egyesek sokkal érzékenyebbek, mint mások? Az ok lehet genetikai - mondja a szakember, vagy éppen az alacsony szintű vegyi anyagok állandó jelenléte, amely idővel intoleranciát okoz. Ráadásul a kibocsátott vegyi anyagok mértéke 3-4 százalékkal növekszik évente.

A vegyi intoleranciának igen káros mellékhatásai lehetnek. Allergiás reakciókat, sőt pánikrohamot, s ezzel együtt depressziót is kiválthat. Ezenkívül: szívproblémák, asztma, tüdőgyulladás, arcüreggyulladás, csökkent pajzsmirigyműködés, autoimmun betegségek is jelentkezhetnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 06:43, péntek | Életmód

Denevérvirológiai kutatás kezdődik a Pécsi Tudományegyetemen

Európai denevérekben előforduló vírusok kutatására indított nemzetközi programban vesznek részt a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szakemberei - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

2024. Április 24. 06:46, szerda | Életmód

Különleges holdkelte figyelhető meg az égbolton pénteken

Április 26-án különlegesen szép együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton, amelynek során a kelő Hold szoros közelségbe kerül az Antares csillaggal - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló.