Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2018. November 23. 07:14, péntek | Belföld
Forrás: mti

Chuck Norris indítja el a 15. Cipősdoboz akciót

Chuck Norris indítja el a 15. Cipősdoboz akciót

Chuck Norris indítja el a Baptista Szeretetszolgálat 15. Cipősdoboz gyűjtő jótékonysági akcióját - közölte a szervezet csütörtökön az MTI-vel.

Mint írják, a legendás akcióhős, Chuck Norris feleségével együtt jön Budapestre, hogy részt vegyen a Baptista Szeretetszolgálat karácsonyi jótékonysági rendezvényén szombaton a Papp László Sportarénában. A sztárvendég - aki maga is baptista - ezzel útjára indítja az országos akciót, amely során a karitatív szervezet cipősdoboz méretű ajándékokat gyűjt a rászoruló gyermekeknek. A teljes bevételt jótékony célra fordítják a szervezők.

Chuck Norris maga is lelkesen jótékonykodik, saját alapítványát rászoruló gyerekek megsegítésére hozta létre feleségével, Genával, így szívesen vállalta a díszvendég szerepét a Budapest Arénában megrendezett ünnepségen - olvasható az összegzésben.

A közleményben Gál Dávidot, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezetőjét idézik, aki elmondta, hogy szerettek volna egy olyan világsztárt vendégül látni, aki baptista és általa kellő figyelmet kaphat 15. Cipősdoboz gyűjtő jótékonysági akciójuk.

A Baptista Szeretetszolgálat 2004-ben indította útjára karácsonyi Cipősdoboz akcióját, amelynek célja a rászoruló, árva, nagycsaládos, vagy beteg gyerekek karácsonyi megajándékozása. A 15. Cipősdoboz akció során országszerte csaknem 300 gyűjtőponton várják a gyerekeknek szánt, ajándékokkal megtöltött dobozokat az adventi időszakban.

A kezdeményezésnek köszönhetően az elmúlt években négy országban hatszázezer rászoruló kisgyermek ünnepét tudta a szeretetszolgálat szebbé tenni, idén pedig még nagyobb sikerek elérése a cél.

A 15. Cipősdoboz akció hivatalosan november 30-án indul, azonban a Hálaadás Ünnepre érkezők már a rendezvény előtt is leadhatják saját, egyénileg összeállított, nem és kor alapján felcímkézett cipősdobozba rejtett ajándékaikat. Aki pedig nem tud ajándékot készíteni, az a 1355-ös telefonszámon hívásonként 300 forinttal vagy a szervezethez önkéntesként csatlakozva is segítheti a jótékonysági akciót.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során