Városlista
2024. február 24, szombat - Mátyás

Hírek

2023. Október 25. 06:00, szerda | Életmód
Forrás: MTI

CD-n és dupla LP-n is megjelent az Omega Égi jel című lemeze

CD-n és dupla LP-n is megjelent az Omega Égi jel című lemeze

Újabb darabbal bővült az Omega együttes újrakiadási sorozata. CD-n és dupla LP-n megjelent az Égi jel anyaga, emellett Mindörökké Omega címmel egy könyv is napvilágot lát.

Az életműsorozat tizennyolcadik részeként újramaszterelt, eredetileg 2006-ban kiadott Égi jel először érhető el vinyl formátumban. Ez az együttes utolsó olyan albuma, amelyen kizárólag új dalok szerepelnek.

Az Égi jel 2006-ban öt héten át vezette a Mahasz eladási listáját. A húzós arénarock dalokat, valamint a slágeresebb, lebegősebb felvételeket egyaránt tartalmazó tizenhárom számos lemez hangzását - akárcsak az Omega életműsorozat többi darabja esetében - Rozgonyi Péter hangmérnök modernizálta. Az Égi jel az utolsó olyan Omega-stúdióalbum, amelyen Mihály Tamás basszusgitáros közreműködik, elsősorban mint dalszerző.

A GrundRecords gondozásában újra megjelent Égi jel CD-változatán négy bónuszfelvétel kapott helyet. A címadó dal egy eltérő változata egy tévéfelvételhez készült, a másik három számot (Addig élj, Végül ez a tangó, Álmok koldusa) egy alsóörsi koncerten rögzítették. A mellékelt 24 oldalas bookletben Majnik László ismertetője mellett szövegkönyv és számos fotó található.

Az Omega 1971-től működő felállásában Benkő László (billentyűs hangszerek), Debreczeni Ferenc (dob, ütőhangszerek), Kóbor János (ének), Mihály Tamás (basszusgitár) és Molnár György (gitár) szerepelt. Az Égi jelen közreműködött Szekeres Tamás (gitár), Gömöry Zsolt (Hammond-orgona) és Küronya Miklós (basszusgitár).

November 3-án jelenik meg országos terjesztésben Majnik László könyve, a Mindörökké Omega, amely a zenekar történetét hangfelvételeik tükrében mutatja be. A kötet a Barázdák között címmel 2019-ben kiadott könyv második, bővített és jelentősen átdolgozott változata.

Az Omega összes felvételének újrakiadása tavaly augusztusban indult.

Minden idők legsikeresebb magyar rockzenekara világszerte több mint 50 millió albumot adott el. A csapat hatvan éve alakult, és egészen az elmúlt évekig aktív volt - Benkő László és Mihály Tamás 2020 novemberében, Kóbor János 2021 decemberében hunyt el.

Címkék: égi jel, omega

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 23. 09:13, péntek | Életmód

Magyar gyártású csúcstechnológiás orvosi mikroszkópot adtak át a kanadai McGill Egyetemen

Magyar gyártású, háromdimenziós képalkotást lehetővé tevő orvosi mikroszkópot adak át csütörtökön a kanadai McGill Egyetemen.

2024. Február 22. 15:34, csütörtök | Életmód

Megfejtették a bálnák énekének titkát

Egy tudóscsoport megfejtette a bálnák énekének titkát.

2024. Február 21. 13:43, szerda | Életmód

Meghalt Czakó Gábor író

Elhunyt Czakó Gábor, a Kossuth- és József Attila-díjas író, kritikus, nyelvrégész, a nemzet művésze szerdán hajnalban, hosszú betegség után halt meg életének 82. évében - közölte a család az MTI-vel.

2024. Február 21. 06:00, szerda | Életmód

Indul a James Blunt-turné, két hét múlva Budapesten lép fel

A franciaországi Rennes-ben kedden elkezdődik James Blunt idei európai turnéja. A világhírű brit dalszerző-előadó március 5-én a budapesti MVM Dome-ban ad koncertet.