Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Május 26. 12:32, csütörtök | Belföld
Forrás: infovárosok/ügyészség

Busznak csapódott egy ittas, bedrogozott sofőr, súlyos sérülést okozott

Busznak csapódott egy ittas, bedrogozott sofőr, súlyos sérülést okozott

Nemcsak alkoholt, hanem drogot is fogyasztott mielőtt a volán mögé ült. Többen is megsérültek miatta.

Súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette és kábítószer fogyasztásával elkövetett kábítószer birtoklásának vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség azzal a 25 éves helybeli férfival szemben, aki 2021. augusztus 30-án kocsijával busznak ütközött az egyik pápai körforgalomban.
A vádirat szerint az elkövető délután öt óra körül, szeszes ital fogyasztását követően ült kocsiba, és azzal a belvárosban közlekedett. Ittasságából kifolyólag a megengedettnél lényegesen gyorsabban, mintegy 70-75 kilométeres sebességgel hajtott ki a buszpályaudvar közelében lévő körforgalomból, ahol átsodródott a haladási irányát tekintve bal oldali forgalmi sávba, és ott nekiütközött egy 14-16 kilométeres sebességgel haladó menetrend szerinti autóbusznak. A buszban öten utaztak, akik közül egy nő felkartörést, míg a többi utas nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléséket szenvedett – közölte az ügyészség.

A balesetet követően végzett vizsgálatok alapján megállapították, hogy a vádlott nemcsak alkoholt, de korábban kábítószert is fogyasztott.

Az ügyészség a vádiratában a korábban ittas vezetés miatt már büntetett és jelenleg bűnügyi felügyelet alatt álló férfival szemben arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottat börtönbüntetésre ítélje és a közügyek gyakorlásától, valamint határozott időre a közúti járművezetéstől is tiltsa el.

A vádlott előkészítő ülésen történő beismerése esetére az ügyészség 2 év börtönbüntetés, 3 év közügyek gyakorlásától eltiltás és 4 év járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a Pápai Járásbíróságnak – tette hozzá a vádhatóság.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.