Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2022. December 20. 17:36, kedd | Kék hírek
Forrás: Rendőrség

Bűnszervezetet számolt fel a TEK Pápán

Bűnszervezetet számolt fel a TEK Pápán

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján folytat nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság emberkereskedelem és kényszermunka bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

A büntetőeljárás adatai alapján Pápán egy család úgy jutott jövedelemhez, hogy kiszolgáltatott helyzetben lévő embereket szervezett be különböző fizikai munkák elvégzésére - áll a Veszprém Megyei Rendőrfőkapitányság tájékoztatásában.

Az ügyben beszerzett információk alapján a nyomozók megállapították, hogy a család tagjai – a 63 éves nagyapa, a 41 éves lánya és 37 éves férje, valamint a 19 éves unoka - több éve abból élt, hogy perifériára szorult embereket kihasználtak, őket munkára kényszerítettek. A gyanúsítottak a beszervezések alkalmával fizetést, komfortos szállást, napi háromszori étkezést ígértek a rászorulóknak, azonban később ezekből szinte semmit nem teljesítettek. A dolgoztatott embereknek fizetést nem adtak és embertelen körülmények között szállásolták el őket.

Az így kihasznált embereket személyi szabadságukban korlátozták, ideiglenes – a gyanúsítottak által biztosított – lakhelyüket egyáltalán nem, vagy csak engedéllyel hagyhatták el.

A Terrorelhárítási Központ munkatársai - a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói felkérésére - 2022. december 20-án összehangolt akcióban lakóhelyükön elfogták a 41 éves nőt, illetve a 19, a 37 és a 63 éves férfiakat. Ellenük emberkereskedelem és kényszermunka bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytatnak büntetőeljárást. A nyomozati cselekmények végrehajtása jelenleg is folyamatban van.

Címkék: bűnszervezet, TEK

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.