Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Szeptember 25. 05:01, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Borús, esős idő várható a hétvégén lehűléssel

Borús, esős idő várható a hétvégén lehűléssel

Borúsabb, csapadékosabb idő várható a hétvégén. Ezzel együtt lehűlésre is készülni kell, helyenként napközben sem lesz 15 Celsius-foknál melegebb - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Pénteken jellemzően erősen vagy közepesen felhős idő várható, csak kevés helyen süthet ki hosszabb időre a nap. Reggeltől kezdve a Dunántúlon és az Északi-középhegységben, majd a déli óráktól kezdve már a középső megyékben is egyre több helyen várható eső, zápor, majd nagyjából déltől kezdve már zivatarok is. A Dél- és Közép-Dunántúlon heves zivatar is kialakulhat. Estig a Tiszántúlon kicsi a csapadék esélye. Sokfelé lesz erős, zivatarok körül akár viharos a szél. A leghidegebb órákban 10-16 fok lesz. Napközben általában 25-30 fokig melegszik a levegő, de a Dunántúl északi felén és az Északi-középhegység egyes részein csak 20-24 fok lesz.

Szombatra virradó éjszaka sokfelé várható kiadós eső, keleten helyenként még zivatar is. Napközben a csapadékzóna fokozatosan az északkeleti, keleti megyék fölé helyeződik, így a Dunántúlon és a középső megyékben fokozatosan megszűnik az eső. A szél sokfelé megerősödik, a Dunántúlon olykor viharossá is fokozódik. A minimumhőmérséklet 8-19 fok között alakul, az északnyugati megyékben lesz a hűvösebb, a Tiszántúlon a melegebb. A maximumhőmérséklet döntően 14-18 fok között valószínű, de a Tiszántúlon reggel, délelőtt még 19-22 fok is lehet.

Vasárnap hajnalban a szélcsendes nyugati, délnyugati tájakon pára, foltokban köd képződhet. Az északkeleti megyékben kevesebb helyen lehet eső, másutt - nagyobb eséllyel délnyugaton - helyenként kisebb záporok alakulhatnak ki. A szél megerősödik, a Zemplén térségében viharos erejű széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb hőmérséklet 5-11 fok között valószínű, nyugaton lesz a hidegebb. A legmagasabb hőmérséklet 13-18 fok között alakul - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.