Városlista
2024. február 22, csütörtök - Gerzson

Hírek

2023. Június 29. 09:04, csütörtök | Kék hírek
Forrás: Ügyészség

Börtönbüntetést kaphat a szombathelyi ámokfutó - Videó

Börtönbüntetést kaphat a szombathelyi ámokfutó - Videó

A Szombathelyi Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette és járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a reintegrációs őrizetének tartama alatt Szombathelyen úgy menekült a rendőrök elől autóval, hogy több közlekedési szabályt megszegett.

A vádirat szerint a jogosítvány nélküli sofőr autójával 2023 februárjában Szombathelyen, éppen egy jelöletlen rendőrségi személygépkocsi mellett kanyarodott szabálytalanul jobbra. A szabálysértést észlelő rendőr az elkövető által vezetett autó után indult, megkülönböztető fény- és hangjelzéssel megállásra próbálta kényszeríteni. A férfi azonban nem állt meg, hanem nagy sebességgel menekülni kezdett. Annak során a megengedett legnagyobb sebességet sorozatosan túllépte, kilenc tilos jelzésen hajtott keresztül megállás nélkül, számtalanszor átlépte a záróvonalat és többször az úttest menetiránya szerinti bal oldalán haladt.

A férfi végül megállt és gyalogosan elmenekült, azonban rövid időn belül a Vas vármegyei rendőrök elfogták. A vádlott szándékos szabályszegéseivel a közlekedés más résztvevőinek életét, testi épségét veszélyeztette.

A járási ügyészség börtönbüntetés, közügyek gyakorlásától eltiltás és végleges közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a visszaeső vádlottal szemben, akinek a büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Címkék: rendőrségi hír

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 22. 06:00, csütörtök | Kék hírek

Majdnem hárommillió forint értékben tankolt egy férfi a volt munkáltatója számlájára

Egy 49 éves férfi nyolc hónap leforgása alatt közel 4500 liter üzemanyagot tankolt volt munkáltatója kontójára 2,7 millió forint értékben, csalás miatt indítottak eljárást ellene

2024. Február 21. 13:33, szerda | Kék hírek

21 önkormányzati hivatal páncélszekrényét törték fel

Tolvajok 21 önkormányzati hivatal páncélszekrényét törték fel, illetve kísérelték meg feltörni, mellyel közel 8 millió forintos kárt okoztak.

2024. Február 20. 16:16, kedd | Kék hírek

Jogerősen elítélték azt a volt pedagógust, aki egy diákkal létesített szexuális kapcsolatot

Jogerősen tíz hónap, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a volt pedagógust, aki szexuális kapcsolatot létesített az iskolájában tanuló kiskorú diákkal

2024. Február 20. 09:16, kedd | Kék hírek

Két nőre is rátámadt ez az ember

Egy héten belül két nőre támadt rá az a férfi Tatabányán, akit a rendőrök elfogtak és őrizetbe vettek.