Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. Március 25. 06:00, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Börtön- és fegyházbüntetésre ítéltek egy párt rablásért Szekszárdon

Börtön- és fegyházbüntetésre ítéltek egy párt rablásért Szekszárdon

Hat év börtön-, illetve tíz év fegyházbüntetésre ítélt csütörtökön a Szekszárdi Törvényszék jogerősen egy nőt és egy férfit, akik két éve kiraboltak egy szexuális hirdetésre jelentkező férfit Szekszárdon

- közölte a törvényszék az MTI-vel. A nő egy internetes oldalon hirdette magát, erre a sértett 2020. május 9-én jelentkezett a lakásán. Az elsőrendben vádolt nő azonban a szolgáltatás nyújtását visszautasította, és további összeget kért az előzetesen egyeztetett áron túl, amit a sértett nem akart megfizetni - írta közleményében a törvényszék.

A nő ekkor azzal fenyegette meg a sértettet, hogy a szomszédban lévő barátja, a másodrendű vádlott meg fogja verni; a két vádlott ezután a sértettet a gépkocsijához kísérte, ahonnan elvettek 28 ezer forintot, majd szintén fenyegetéssel arra akarták kényszeríteni a férfit, hogy egy pénzkiadó automatából vegyen fel nekik további 200 ezer forintot. A sértett egy utcában leállította a járművet, és dudálva segítséget kért az ott lévőktől, ezután a két vádlott elhagyta a gépkocsit.

Az eljárás alatt a nő tagadta a bűncselekmény elkövetését, a férfi azt részben beismerte.

A közlemény szerint a bíróság a nőt rablás, továbbá csalás kísérlete, lopás és ötrendbeli becsületsértés miatt, a többszörösen büntetett előéletű férfit - erőszakos visszaesőként - társtettesként elkövetett rablás és lopás miatt ítélte el.

A törvényszék másodfokú ítéletében a Szekszárdi Járásbíróság által kiszabott szabadságvesztést két-két évvel mérsékelte, miután nagyobb nyomatékkal vette figyelembe az enyhítő körülményeket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.