Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Április 27. 14:09, péntek | Belföld
Forrás: mno / Magyar Nemzet

Bezárathatják a vásárlókat megkárosító multik üzleteit

Bezárathatják a vásárlókat megkárosító multik üzleteit

A jövőben rendszeres lesz az áruházláncok fogyasztóvédelmi ellenőrzése a fővárosban – írja a Magyar Nemzet.

Pesti Imre, Budapest Főváros Kormányhivatala kormánymegbízottja elmondta: a karácsonyi szezon előtt 63 különböző áruházlánchoz tartozó üzletet ellenőriztek, a kifogásolási arány 49 százalék volt, és 16 millió forintnyi bírságot szabtak ki. Az év eleji átfogó hipermarket-ellenőrzés során 64 áruházat vizsgáltak, amelyek 61 százalékánál volt jogszabálysértés, és 67,5 millió forintnyi bírságot állapítottak meg. A fogyasztóvédők tapasztalatai szerint egyes áruházláncoknál a karácsonyi időszakban megállapított jogsértéseket továbbra sem szüntették meg, és még az is előfordult, hogy helyenként nőtt is a hibás kereskedelmi gyakorlatok száma.

A húsvét előtti vizsgálatok során már javulást tapasztaltak a fogyasztóvédők, így kevesebb bírságot, ötmillió forintot szabtak ki hatvan üzlet ellenőrzésekor, ami a kormánymegbízott szerint a folyamatos ellenőrzés kedvező hatását mutatja.

A fogyasztóvédők az év folyamán több olyan áruházba is visszamennek majd, ahol a legtöbb és a legsúlyosabb szabálytalanságot állapították meg. Ha azok még mindig folytatják a vásárlók megkárosítását, akár be is zárathatják az üzletet – írja a Magyar Nemzet.

Magyar Nemzet / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni