Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Július 10. 14:59, kedd | Belföld
Forrás: mti

Benzinnel gyújtogatott az egyik nyíregyházi szórakozóhelyen

Benzinnel gyújtogatott az egyik nyíregyházi szórakozóhelyen

Nyolc év letöltendő fegyházbüntetésre ítélte megismételt eljárásban a Nyíregyházi Törvényszék kedden azt a férfit, aki 2013-ban benzinnel gyújtogatott a nyírségi megyeszékhely egyik szórakozóhelyén.

Az ítélet nem jogerős - közölte a törvényszék sajtóosztálya az MTI-vel.
Közleményük szerint a vádlottat több ember életét veszélyeztető emberölés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek a bíróság.

A tényállás szerint a férfi 2013. május 5-ére virradóra egy nyíregyházi pubban szórakozott, majd nagyobb mennyiségű szeszes ital elfogyasztása után elment a közeli benzinkútra egy flakon benzinért, visszament a pubba, a benzint az ajtóra locsolta és meggyújtotta.

A vádlott ezután leült a szórakozóhely melletti söröző teraszára és onnan nézte a lángoló ajtót. A tüzet a tűzoltók oltották el, senki sem sérült meg.

Az ügyben már korábban hozott egy ítéletet a Nyíregyházi Törvényszék: a vádlottat 2016-ban közveszélyokozás bűntettében mondta ki bűnösnek az első fokon eljáró bíróság és két év, három évre felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki rá. (A korábbi tényállás szerint a férfi összeszólalkozott a pultossal és bosszúból gyújtotta fel a szórakozóhely ajtaját.)

Az ügyészi fellebbezést követően a büntetőügy a Debreceni Ítélőtáblára került, amely hatályon kívül helyezte az ítéletet és új eljárás lefolytatására kötelezte az elsőfokú bíróságot.

A megismételt eljárásban hozott ítélet ellen az ügyészség súlyosbításért, a vádlott és védője enyhítésért jelentett be fellebbezést.

A bíróság keddi közleményében kitért arra is, hogy az ítélethirdetés után az ügyész a vádlott letartóztatását indítványozta, a törvényszék azonban a bűnügyi felügyeletét rendelte el. Az indoklás szerint a több éve tartó büntetőeljárás során a férfi minden tárgyaláson megjelent, nem akadályozta az eljárás lefolytatását. Az elrendelt bűnügyi felügyelet értelmében a vádlott nem hagyhatja el Nyíregyháza területét, és minden héten köteles a rendőrségen megjelenni.

A büntetőper a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.