Városlista
2024. június 26, szerda - János

Hírek

2023. Augusztus 11. 17:17, péntek | Sport

Benyó Máté: „Valaki vegye le a rontást rólam…”

Benyó Máté: „Valaki vegye le a rontást rólam…”

A hétvégén Belgiumban folytatódott a 2023-as Rallycross Európa-bajnokság. Benyó Máté, a Korda Racing versenyzője sajnos újfent – immár zsinórban harmadszor – önhibáján kívül fejezte be idő előtt a metteti viadalt.

Benyó Máté: „Valaki vegye le a rontást rólam…”

A hétvégén Belgiumban folytatódott a 2023-as Rallycross Európa-bajnokság, ahol az ötödik fordulót rendezték. Benyó Máté, a Korda Racing versenyzője sajnos ezúttal sem tudta elkerülni a balszerencséjét, ugyanis újfent – immár zsinórban harmadszor – önhibáján kívül fejezte be idő előtt a metteti viadalt, holott az addigi eredményei alapján akár egy újabb döntő is összejöhetett volna a 21 éves versenyző számára.

Folytatódott az idei rallycross Európa-bajnokság, melyen 2023-ban az RX1-es kategóriában egész szezont teljesít a Magyar Rallycross Országos Bajnokságot fölényesen vezető Benyó Máté. A Korda Racing versenyzője újoncként eddig remekel az EB-n, igaz a remek kezdést követően – a nyirádi idénynyitóján az 5. helyen végzett, míg a portugál Montalegre Circuit-on a 7. helyen zárt – Norvégiában, a legendás Hell ringen valamint a svédországi Höljesben pechesen folytatódott.

A hétvégén a belgiumi Mettetben folytatódott az Európa-bajnokság idei szezonja, valamint Máté pechszériája. Előbb szokása szerint remekelt az előfutamokban – legjobb magyarként a 8. helyen jutott az elődöntőbe –, majd szokás szerint beült Peugeotba Mr. Balszerencse, és a döntő kapujában ismét keresztbe tett a 21 éves versenyzőnek. Ugyan kapott néhány Eb-pontot, amivel megőrizte összetettben a 8. helyét, ám mentálisan nagyon megviselte Mátét az újabb kiesés.

„Pályafutásom egyik legnehezebb versenyén vagyok túl. Önmagában sem volt túl könnyű pálya, de az időjárási és amortizációs körülmények tették igazán nehézzé. A portugál versenyhez hasonlóan lehetetlen volt megjósolni, hogy éppen melyik futam fog szakadó vagy szemerkélő esőben vagy éppen száraz és szeles körülmények között zajlani. A pálya murvás szakasza a sok esőzés következtében futamról futamra csúszósabbá és gödrösebbé vált. Igyekeztem alkalmazkodni és felvenni a ritmust, de inkább a stabil teljesítményt tűztem ki célul az előfutamokban. Ez sikerült is, hiszen a 8. helyen jutottunk be az elődöntőbe ami a 4. rajtkockát jelentette. Túl szép lett volna, ha gond nélkül tudjuk teljesíteni az elődöntőt. Végre a hétvége folyamán ebben a futamban volt az első rajtom ami igazán jól sikerült, de hamar kiderült, hogy ez volt a vesztem. A rajt után felugrottam az első sorból induló pilóták mellé és a külső íven próbáltam mellettük tartani az autót az első kanyarban. A pole pozícióból rajtoló versenyző túlcsúszott az első kanyar féktávján és ezzel engem is magával vitt a bukótérbe. Próbáltam gyorsan visszatérni a pályára, de több másodperc hátrányba kerültem a mezőnnyel szemben. Ekkor mindent egy lapra feltéve próbáltam utánuk eredni és megszerezni a 3. helyet, ami a döntőbe jutást érte volna. A 4. helyezett versenyzőt utol is értem és a pályán meg is előztem, egy pillanatra felcsillant a remény, hogy nincs minden veszve. Ekkor jött ismét a csapás, amire nem volt ellenszerem. A 3. körben a gödrös murvás szakaszon szétesett a jobb első csonkállvány, majd egy kanyarral később a turbó is megállt az autóban, és azonnali hatállyal ki kellett állnom a versenyből. Nem tagadom, nagyon frusztrál, hogy most már sokadik Európa-bajnoki versenyem igyekszem stabilan, jó eredménnyel lehozni az előfutamokat, majd az elődöntőkben mindig utolérnek a balszerencsés helyzetek. Nagyon elkeseredtem a verseny után, mert ebben a hétvégében azt gondolom megint több volt és többet érdemeltünk volna. Szerencsére Kárai Tamásnak és Koncseg Zoltánnak jól összejött a hétvége, ezúton is gratulálunk nekik. Jövő héten már Németországban versenyzünk, az Európa-bajnoki sorozat szezonzáró fordulóján. Addig fel fogom rázni magam és túllépek a belga versenyen, hogy eredményesen búcsúzhassak az első Európa-bajnoki szezonomtól” – közölte Máté.

A Korda Racing csapatvezetője úgy véli, fiatal versenyzője lassan nem mer majd beállni a rajtba, mert úgy is tudja előre, hogy valami tönkre teszi a versenyét.

„Máté immár sokadszor tapasztalhatta a saját bőrén, hogy ez a sportág a kemény férfiak és a szerencsések sportja. Lassan már én sem hiszem el, hogy ne lenne megátkozva. Mentálisan és fizikálisan is felkészülten tért vissza a nyári szünetről, erre ez a hétvége visszalökte őt oda, ahonnan elindult. El kell hinnie, hogy nem felejtett el vezetni, hiszen fölényesen vezeti a hazai bajnokságot. Meg kell tanulnia, hogy ami nem öli meg, az megerősíti” – jelentette ki Spitzmüller Csaba.


A Korda Racing együttműködő partnerei: Fenstherm Kontakt Kft., Corax-Bioner Zrt., Hertz – Mercur Rent a Car Kft., Érdi Team Kft., Novo-Fire Kft, Sun&Fun Holidays Kft., Hetech-Trend Kft., Generalkommandó.

http://kordaracing.hu

http://youtube.com/kordaracing

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 07:45, kedd | Sport

A 98. percben szerzett góllal jutottak tovább az olaszok, ezzel nekünk is segítettek

A címvédő Olaszország nyolcaddöntőbe jutott a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon, mivel 1-1-es döntetlent játszott Horvátországgal hétfőn a csoportkör harmadik fordulójában, ezzel a B csoport második helyén végzett.

2024. Június 25. 06:00, kedd | Sport

Csoboth: ezerszer vagy kétezerszer visszanéztem a gólt

2024. Június 24. 16:48, hétfő | Sport

MAMS: Remek hangulat, kiváló egyéni teljesítmények a Magyar kupában!

Június 14-16. között rendezték az MBH Befektetési Bank Gyorsasági Országos Bajnokság és Magyar Kupa II. fordulóját!

2024. Június 24. 07:18, hétfő | Sport

Sallai: Barniért is küzdöttünk

A mérkőzés legjobbjának választott Sallai Roland szerint a magyar labdarúgó-válogatott a súlyos arcsérülést szenvedő Varga Barnabásért is küzdött a skótok ellen drámai küzdelemben 1-0-ra megnyert utolsó Európa-bajnoki csoportmérkőz