Városlista
2024. június 25, kedd - Vilmos

Hírek

2023. Június 17. 21:08, szombat | Sport

Benyó Máté: „Remélem, hogy Norvégiában is képes leszek felvenni a legjobbak ritmusát”

Benyó Máté: „Remélem, hogy Norvégiában is képes leszek felvenni a legjobbak ritmusát”

A hétvégén Norvégiában folytatódik a 2023-as Rallycross Európa-bajnokság, ahol a harmadik huszárvágására készül Benyó Máté. A Korda Racing versenyzője két futamot követően legjobb magyarként a hatodik pozícióban áll.

Benyó Máté: „Remélem, hogy Norvégiában is képes leszek felvenni a legjobbak ritmusát”

A hétvégén Norvégiában folytatódik a 2023-es Rallycross Európa-bajnokság, ahol a harmadik huszárvágására készül Benyó Máté. A Korda Racing versenyzője összetettben két futamot követően legjobb magyarként a hatodik pozícióban áll, s arra készül, hogy a számára ismeretlen pályán ismételten meglepje a teljes mezőnyt.

Folytatódik az idei Rallycross Európa-bajnokság, melyen 2023-ban az RX1-es kategóriában egész szezont teljesít a Magyar Rallycross Országos Bajnokság mellett Benyó Máté. A Korda Racing versenyzője eddig remekel az EB-n: a nyirádi idénynyitón a az 5. helyen végzett, míg két hete, a portugál Montalegre Circuit-on a 7. helyen végzett, és összetettben két futamot követően legjobb magyarként a hatodik pozícióban áll.

Ezúttal Norvégiában, a legendás Hell ringen folytatódik a 2023-as Rallycross Európa-bajnokság a mostani versenyhétvégén. Máté a Peugeot 208 ERX-szel ismét csodát tenne – a döntőbe kerülése kis híján ezzel érne fel –, és ismételten jelezné a mezőnynek, vele komolyan kell számolni már az első évében.

„Nagyon várom a soron következő Európa-bajnoki fordulót. A Norvégiában található legendás Hell nevű rallycross pályára látogatunk ezen a hétvégén. Erre a versenyre is nagyon erős mezőny gyűlt össze, ráadásul több régi, legendás név is visszatér erre a futamra az állandó résztvevők mellett. Ugyan nem versenyeztem még ezen a pályán, de a karakterisztikájából fakadóan úgy gondolom, gyorsan fel tudom majd venni a ritmust. Nagyon sok értékes tapasztalatot gyűjtöttünk az előző versenyeken, ezeket felhasználva szeretnénk Norvégiában is eredményesen szerepelni. A fő célkitűzésünk a döntőbe kerülés és ott a minél jobb pozíció elérése” – közölte Máté.

A Korda Racing csapatvezetője úgy véli, fiatal versenyzője abszolút alkalmas arra, hogy Nyirád után újfent ott legyen a végelszámolásnál, de nem szeretne felesleges terhet rakni a vállára.

„Máté nemcsak rárúgta az ajtót a mezőnyre, hanem a sok rutinos pilóta között egyértelműen látszik, nem kell a T betűt kitennie az autója hátsó szélvédőjére. Sokat beszélgettem vele a felkészülés alatt, és úgy vélem, fejben is nagyon egyben van, ami ezen a hétvégén döntő lehet majd. Az, hogy számára ismeretlen a pálya, nem jelent semmit, hiszen Nyirádon kívül kizárólag ismeretlen ringeken versenyzünk az Eb-n. Portugáliában megmutatta, milyen gyorsan tanulja a pályát, most sem lesz másként. Valahol azt érzem, Máté ott lesz a döntő közelében, és ha kiautózza magából azt, ami benne van, akkor újabb kellemes meglepetést okozhat.” – jelentette ki Spitzmüller Csaba.
A Korda Racing együttműködő partnerei: Fenstherm Kontakt Kft., Hertz – Mercur Rent a Car Kft., Novo-Fire Kft, Sun&Fun Holidays Kft., Hetech-Trend Kft., Generalkommandó.

http://kordaracing.hu

http://youtube.com/kodaracing

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 07:45, kedd | Sport

A 98. percben szerzett góllal jutottak tovább az olaszok, ezzel nekünk is segítettek

A címvédő Olaszország nyolcaddöntőbe jutott a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon, mivel 1-1-es döntetlent játszott Horvátországgal hétfőn a csoportkör harmadik fordulójában, ezzel a B csoport második helyén végzett.

2024. Június 25. 06:00, kedd | Sport

Csoboth: ezerszer vagy kétezerszer visszanéztem a gólt

2024. Június 24. 16:48, hétfő | Sport

MAMS: Remek hangulat, kiváló egyéni teljesítmények a Magyar kupában!

Június 14-16. között rendezték az MBH Befektetési Bank Gyorsasági Országos Bajnokság és Magyar Kupa II. fordulóját!

2024. Június 24. 07:18, hétfő | Sport

Sallai: Barniért is küzdöttünk

A mérkőzés legjobbjának választott Sallai Roland szerint a magyar labdarúgó-válogatott a súlyos arcsérülést szenvedő Varga Barnabásért is küzdött a skótok ellen drámai küzdelemben 1-0-ra megnyert utolsó Európa-bajnoki csoportmérkőz