Városlista
2024. június 26, szerda - János

Hírek

2023. Augusztus 09. 14:08, szerda | Sport

Benyó Máté: „Egy új autót rakott össze nekem a csapat, ezt meg kell hálálnom…”

Benyó Máté: „Egy új autót rakott össze nekem a csapat, ezt meg kell hálálnom…”

A hétvégén Belgiumban folytatódik a Rallycross EB. Benyó Máté elmondta a nyári szünetben néhány fejlesztést hajtottak végre az autóján, melyekkel reményeik szerint növelni tudják a versenygép teljesítményét.

Benyó Máté: „Egy új autót rakott össze nekem a csapat, ezt meg kell hálálnom…”

A hétvégén Belgiumban folytatódik a 2023-as Rallycross Európa-bajnokság, ahol az ötödik fordulót rendezik. Benyó Máté, a Korda Racing versenyzője elmondta, hogy a háromhetes nyári szünetben néhány fejlesztést hajtottak végre az autóján, melyekkel reményeik szerint növelni tudják a versenygép teljesítményét.

Folytatódik az idei rallycross Európa-bajnokság, melyen 2023-ban az RX1-es kategóriában egész szezont teljesít a Magyar Rallycross Országos Bajnokságot fölényesen vezető Benyó Máté. A Korda Racing versenyzője újoncként eddig remekel az EB-n, igaz a remek kezdést követően – a nyirádi idénynyitóján az 5. helyen végzett, míg a portugál Montalegre Circuit-on a 7. helyen zárt – Norvégiában, a legendás Hell ringen valamint a svédországi Höljesben pechesen folytatódott, egyik viadalon sem tudott a döntőbe kerülni.

A hétvégén a belgiumi Mettetben folytatódik az Európa-bajnokság idei szezonja, s ezúttal csak az Euro RX1 és RX2 mezőnye lesz ott a rajtnál. Máté Peugeot 208 ERX-ét a nyári szünetben a csapat újjávarázsolta, így az összetettben 28 ponttal nyolcadik 23 éves versenyző bizakodva várja a hétvégét.

„Véget ért a 3 hetes nyári szünetünk és már teljesen az előttünk álló belga Európa-bajnoki fordulóra összpontosítunk. A csapat a nyári szünet alatt fantasztikus munkát végzett az autóval. Sok fontos egysége le lett revíziózva, és néhány fejlesztéssel is készültünk, amivel reményeink szerint növelni tudjuk az autó teljesítményét. EB-újoncként ez a pálya is ismeretlen számomra, de ez nem újdonság, hiszen a magyar nyitófordulót kivéve az összes versenypályán, ami benne van az Eb-naptárban, idén versenyzem első alkalommal. Ami jó hír számunkra, hogy több év után került vissza a metteti pálya a nemzetközi rallycross körforgásába, így a jelenlegi mezőny legtöbb pilótája szintén először fog versenyezni ezen a helyszínen. Összességében tehát jó megérzéseim vannak a versennyel kapcsolatban. A csapatot felkészültnek érzem, én pedig azt gondolom, hogy jó fizikai és mentális állapotban vagyok. Jó eredmény elérése készülök, arra fogok törekedni, hogy a teljesítményem maximumát nyújtsam” – közölte Máté.

A Korda Racing csapatvezetője úgy véli, fiatal versenyzője megerősödve került ki az elmúlt időszak kudarcaiból, és egy kis szerencsével újfent ott lehet a végelszámolásnál.

„Máté immár a saját bőrén tapasztalhatta, hogy ez a sportág a kemény férfiak sportja. Mentálisan és fizikálisan is felkészülten tért vissza a nyári szünetről. Ráadásul feldobta őt, hogy végre Nyirádon is győzni tudott, valamint fölényesen vezeti a hazai bajnokságot. Az előnyére válhat, hogy most olyan pálya következik, amit szinte senki sem ismer” – jelentette ki Spitzmüller Csaba.
A Korda Racing együttműködő partnerei: Fenstherm Kontakt Kft., Corax-Bioner Zrt., Hertz – Mercur Rent a Car Kft., Novo-Fire Kft, Sun&Fun Holidays Kft., Hetech-Trend Kft., Generalkommandó.

http://kordaracing.hu

http://youtube.com/kordaracing

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 07:45, kedd | Sport

A 98. percben szerzett góllal jutottak tovább az olaszok, ezzel nekünk is segítettek

A címvédő Olaszország nyolcaddöntőbe jutott a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon, mivel 1-1-es döntetlent játszott Horvátországgal hétfőn a csoportkör harmadik fordulójában, ezzel a B csoport második helyén végzett.

2024. Június 25. 06:00, kedd | Sport

Csoboth: ezerszer vagy kétezerszer visszanéztem a gólt

2024. Június 24. 16:48, hétfő | Sport

MAMS: Remek hangulat, kiváló egyéni teljesítmények a Magyar kupában!

Június 14-16. között rendezték az MBH Befektetési Bank Gyorsasági Országos Bajnokság és Magyar Kupa II. fordulóját!

2024. Június 24. 07:18, hétfő | Sport

Sallai: Barniért is küzdöttünk

A mérkőzés legjobbjának választott Sallai Roland szerint a magyar labdarúgó-válogatott a súlyos arcsérülést szenvedő Varga Barnabásért is küzdött a skótok ellen drámai küzdelemben 1-0-ra megnyert utolsó Európa-bajnoki csoportmérkőz