Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2021. Április 30. 17:03, péntek | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Balesete buktatta le a kokainfutárt

Balesete buktatta le a kokainfutárt

A lefoglalt kokain feketepiaci értéke közel 80 millió forint. A futárral szemben folytatott nyomozást most lezárta a rendőrség és az ügy az ügyészségen folytatódik.

2020. május 23-án 13 óra 16 perckor Pécs határában a 66-os úton balesetet szenvedett egy motoros. A férfit a mentők kórházba szállították, ahol a holmijának leltárba vétele során az egészségügyi személyzet két, tégla formájú, nejlonzacskóba csomagolt kábítószergyanús tömböt talált – közölte a rendőrség.

A rendőrök a csomagra gyorstesztet alkalmaztak, ami kokainra pozitív jelzést adott. Emellett felmerült a gyanú, hogy a férfi fogyasztotta is a szert. T. Norbert gyódi tartózkodási helyén megtartott kutatás során a rendőrök további 98 gramm kábítószergyanús zöld növényi törmeléket találtak.

Mivel a lefoglalt kábítószergyanús anyag meghaladta a különösen jelentős mennyiség alsó határát, a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) átvette a nyomozást a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságtól.

A nyomozás során kirendelt igazságügyi vegyészszakértő megállapította, hogy a lefoglalt, több mint 2 kilogramm mennyiségű kábítószergyanús anyag kokainnak minősül, amelynek feketepiaci értéke több mint 80 millió forint. A toxikológiai szakvélemény pedig alátámasztotta, hogy a férfi kokaint és amfetamint fogyasztott.

A KR NNI munkatársai azt is megállapították, hogy T. Norbert értékesítés céljából szállította a kokaint a balesete idején, ezért vele szemben a továbbiakban kábítószer-kereskedelem bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytattak nyomozást

A jelenleg is letartóztatásban lévő férfival szemben a szükséges eljárási cselekményeket a nyomozók elvégezték és az ügy iratait a napokban átadták a Baranya Megyei Főügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.