Városlista
2024. február 22, csütörtök - Gerzson

Hírek

2012. Január 14. 14:41, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Az internetfüggőség agyi problémákat okoz

Az internetfüggőség agyi problémákat okoz

Az internetfüggőség hatására bekövetkező agyi elváltozások az alkohol és a drog hatásaihoz hasonlóak – állítják a kutatók előzetes vizsgálatok alapján. A felfedezés segíthet az addikció megfelelő kezelésében.

Kínai tudósok 17 fiatal internetfüggő agyi állapotát vizsgálták meg, s megállapították, hogy az internetfüggőség klinikai rendellenesség, amelynek legfőbb jellemzője a kontroll nélküli internethasználat. A Hao Lei által vezetett kutatók a Kínai Tudományos Akadémián, Wuhan városában 14 és 21 év közötti fiatalokon végeztek el agyi képalkotó vizsgálatokat - írja a BBC.

Harmincötből 17 esetben állapították meg az internet függőségi zavar (IAD) fennállását, miután igennel válaszoltak a következő kérdésre: „Többször próbált-e már leszokni az internetfüggőségről?”.

Emellett a függőséggel diagnosztizáltaknál speciális MRI képalkotó vizsgálatok elváltozásokat mutattak az agyi fehérállományban. Dr. Hao Lei megállapította: „Az eredmények azt mutatják, hogy az IAD rendellenességet okoz a fehérállományban, amely befolyásolja az érzelmet, a figyelmet, valamint a döntéshozatalt és kognitív kontrollt. Az IAD tehát idegi és lelki problémákkal párosul, amely kontroll zavarokat generál' - magyarázta a szakember.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: internet, tudósok

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 22. 15:37, csütörtök | Belföld

Enyhe, de esős, szeles idő várható a hétvégén

A megszokottnál enyhébb idő várható a hétvégén is, a hőmérséklet csúcsértéke továbbra is bőven 10 Celsius-fok felett alakul, de többször kell esőre, záporra számítani, és a szél is gyakran lesz élénk, olykor erős

2024. Február 22. 15:32, csütörtök | Belföld

Kocsis Máté: Sulyok Tamást jelöli a Fidesz-KDNP államfőnek

Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság jelenlegi elnökét jelölik köztársasági elnöknek a kormánypártok

2024. Február 22. 09:27, csütörtök | Belföld

Két hajó égett az alsóörsi kikötőben

Egy vitorlás hajó és egy segédmotoros elektromos hajó égett a Veszprém vármegyei alsóörsi kikötőben - közölte a katasztrófavédelem csütörtök reggel a honlapján.

2024. Február 22. 09:23, csütörtök | Belföld

KSH: bruttó átlagkereset 655 600 forint volt 2023 decemberében

2023 decemberében a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 655 600, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 451 300 forint volt.