Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. December 17. 16:46, péntek | Bulvár
Forrás: infovárosok

Az FTC öregfiúk 4–1-es gálával "avatták" az új kanizsai sportcsarnokot

Az FTC öregfiúk 4–1-es gálával

Egy héttel a hivatalos átadó után a Ferencváros és a Nagykanizsa legendái csaptak össze a Kanizsa Arénában.

Szimbolikus, hogy az élet úgy alakította, hogy a 4–1-es zöld-fehér sikert hozó gálameccs első gólját az a Keller József szerezte, aki pont kanizsai születésű.

December 4-én avatták, egy héttel később pedig már tömegsportrendezvénynek, gálameccseknek adott helyszínt a Kanizsa Aréna. A december 11-ei Sportfesztiválon a helyiek teqball, dartsfoci és billiárdfoci tudásukat is összemérhették, ha pedig az aktív programok közepette kissé megfáradtak, úgy a lelátóra ülve sem kellett unatkozniuk: a délután egyik kiemelt programjaként a helyi erökből álló Nagykanizsa Allstar a Ferencváros 1995-ös csapatára épülő FTC Öregfiúk együttessel mérkőzött meg.

„Évente 25–30 hírverő meccset játszunk, ezzel országszerte népszerűsítve a klubot, és reményeik szerint örömet okozva a drukkereknek. Mindenhol nagy szeretettel fogadnak minket, Nagykanizsa pedig különösen kedves város a számunkra, mivel Keller Józsi innen származik” – mondta Bánki József, a zöld-fehérek háromszoros ezüstérmes középpályása. A napjainkban televíziós szakértőként, újságíróként dolgozó Bánkiról az is kiderült, szintén kötődik Kanizsához, ugyanis anno itt töltötte a katonai szolgálatát.

Az élet úgy alakította, hogy a gálameccs első gólját épp a „hazai pályán” szereplő vendég, azaz Keller József szerezte. A vendégek négyese, aki ezúttal a csapatkapitányi karszalagot is megkapta, közvetlen közelről lőtt a kanizsai kapuba. Az első félidő még egy-egy gólt hozott mindkét oldalon, így 2–1-es FTC előnnyel fordultak a felek. A második játékrészben már csak a zöld-fehérek találtak a kapuba, akik így magabiztos, 4–1-es sikerrel vették ki a részüket a gálából.

A Sportfesztiválon a Prémium Médiaválogatott, a Polgármester Allstar-válogatott és Parlament válogatottja szintén pályára lépett, míg az Aréna mellékcsarnokaiban Katus Attila fitneszedzést tartott, Szilágyi Vilmos testépítő személyre szabott testedzési tanácsokat adott az érdeklődőknek, Galambos Péter Európa-bajnok evezősünk az evezős ergométeren mozgatta meg a vendégeket miközben Véró Alex világkupa-győztes bothúzó-, valamint a Közép-Európai Erősember-szervezet, azaz a CESA tagjai Erősember bemutatót tartottak.

A Kanizsa Aréna 15 milliárd forintból, jelentős állami támogatással épült fel, ezzel, mint Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője fogalmazott, a helyiek többévtizedes álma valósult meg.

„Ez a mi arénánk, egy karácsonyi szeretetdoboz, melyet mi tölthetünk meg tartalommal” – mondta a Sportfesztiválon a Prémium Médiaválogatott meghívott kapusaként aktív szerepet is vállaló polgármester, Balogh László.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.